Petre Apostol

În această seară, în Sala Sporturilor „Olimpia”, va avea avea loc un cuplaj de handbal, ambele formaţii prim-divizionare de la CSM Ploieşti urmând să evolueze în confruntări cu echipele similare ale clubului HCM Baia Mare. Mai întâi, de la ora 18.00, este programat meciul din optimile Cupei României la handbal feminin, CSM Ploieşti urmărind să realizeze o surpriză pentru a mai spera la o prezenţă în cupele europene. Clasate pe locul al şaselea în Liga Naţională, handbalistele pregătite de antrenorul Neven Hrupec vor avea o misiune dificilă, întâlnind pe vicecampioana ţării, HCM Baia Mare pierzând doar două meciuri în acest sezon pe plan intern (cu CSM Bucureşti şi Corona Braşov).
Trupa antrenată de Aurelian Roşca vine la Ploieşti cu un moral ridicat, în ciuda problemelor financiare pe care le traversează clubul ardelean, după victoria înregistrată pe teren propriu cu formaţia campioană, CSM Bucureşti, în ultima etapă a Ligii Naţionale. Mai mult decât atât, CSM Ploieşti a pierdut ultimele cinci partide directe, în această ediţie de campionat cedând cu 23-29 pe teren propriu şi cu 31-36 în deplasare.
Meciul este eliminatoriu, iar în caz de egalitate după cele 60 de minute se va trece la executarea aruncărilor de departajare de la 7 metri. Câştigătoarea va avansa în sferturile de finală, programate pe 11 mai, fază în care meciurile urmează să se stabilească în urma unei trageri la sorţi. După meciul din Cupa României, de la ora 20.30, în Sala „Olimpia” va veni rândul echipei masculine de la CSM Ploieşti să joace în ultima etapă a turului din playout-ul Ligii Naţionale, primind replica formaţiei HCM Minaur Baia Mare.
Formaţia pregătită de Dragoş Dobrescu a pierdut o singură dată în cele patru meciuri din playout, chiar în prima etapă, la Vaslui, după care a câştigat cu CSU Danubius Galaţi şi cu CSM Focşani 2007 şi a remizat pe terenul liderului din playout, Energia Târgu Jiu. Astfel, ploieştenii au urcat pe locul al treilea în clasament. Echipa campioană din sezonul trecut, HCM Minaur, ocupă locul secund şi este neînvinsă în playout, câştigând primele trei partide, după care a remizat pe teren propriu cu HC Vaslui, în etapa precedentă. Astfel, ardelenii au opt puncte avans faţă de ploieşteni.
De menţionat că, în prima parte a campionatului, CSM Ploieşti s-a impus în jocul direct de pe teren propriu cu HCM Minaur, scor 25-24, după care a pierdut, în Ardeal, scor 23-34. Ploieştenii au un moral bun după jocurile precedente, sperând ca printr-un succes să reintre în calcule pentru a avansa între primele două poziţii, care le-ar oferi menţinerea în Liga Naţională fără să mai joace baraj.