Marius Vişan – atacant cu care fotbalul prahovean s-a obişnuit pentru “poveştile” sale remarcabile, în care a îmbinat pasiunea pentru fotbal – ca jucător, cu aceea pentru antrenorat şi, acum ceva timp, cu… misiunile de pace ale armatei române în Irak, unde a fost militar angajat – este în topurile golgheterilor Ligii a III-a!
Vişan a ajuns la “cota” 11 goluri, în ierarhia marcatorilor din al treilea eşalon, reuşite stabilite în tricoul echipei Olimpia Rm. Sărat, implicată în lupta pentru promovarea în eşalonul secund! El împarte podiumul marcatorilor cu alţi jucători (David, Verdeş – şi el trecut de prima tinereţe, Tecsi sau Lemac), faptul că acesta, la 37 de ani, marchează mai mult decât cei aflaţi “la vârstă optimă” fiind şi un “atribut” al… scăderii nivelului competiţional!
Avem, tot în Liga a III-a, jucători de peste 41 de ani, foşti prim-divizionari, care apar pe lista marcatorilor, ploieşteanul Daniel Chiriţă – la Ştefăneşti, sau fostul astrist – rapidist Illyes, la Sf. Gheorghe, fiind astfel de exemple! Se vede că nu mai sunt fotbalişti, pur şi simplu, că ideea de a “forţa” tineri de 19 ani, în exces, doar pentru că sunt … copii, duce, ca “efect secundar”, la astfel de situaţii!
Vişan, Chiriţă şi ceilalţi merită felicitaţi cu brio! Sunt fotbalişti, au această pasiune în sânge, trăiesc pentru fotbal! Fondul problemei este însă altul, înţeles de prea puţină lume din fotbalul nostru!