Petre Apostol

Fazele semifinale din campionatele de volei au început, la Târgovişte, echipa CSM Ploieşti, din competiţia feminină de la categoria speranţe, participând la turneul semifinal, la care au mai luat parte formaţia gazdă CSŞ şi grupările CSŞ 5 Bucureşti, CSM IOR Bucureşti, Top Volei Constanţa şi CSŞ 1 Constanţa.
Echipa pregătită de antrenorul Robert Tvardochlib nu a reuşit niciun punct în cadrul turneului, însă este de remarcat calificarea la această fază a campionatului, având în vedere că jucătoarele au mai puţin de doi ani de când practică acest sport, în comparaţie cu majoritatea adversarelor, care au aproape patru ani de volei. În plus, este a doua oară la rând când se află în această fază a competiţiei, după performanţa din sezonul trecut, la minivolei.
„Chiar dacă au fost cinci înfrângeri, toată lumea a remarcat progresul realizat de această echipă, antrenori care le-au văzut jucând şi în urmă cu un an apreciind diferenţa evidentă din jocul elevelor mele. Eu sunt mulţumit de rezultatele din acest an şi consider că am reuşit să topim din ecartul existent între nişte jucătoare ce practică acest sport de nici doi ani şi altele care joacă de patru ani”, a declarat antrenorul Robert Tvardochlib.
Lotul de jucătoare folosit la Târgovişte a fost următorul: Alexandra Ilie, Maria Neicuţescu, Denisa Voicilă, Daria Popescu, Alexandra Anton, Delia Stemate, Irina Sârbu, Cristiana Săvulescu, Mara Diţă, Miruna Nicolescu, Mara Vlaicu şi Cristina Popescu.
Rezultatele echipei ploieştene de la turneul semifinal disputat la Târgovişte:
CSM Ploieşti – CSM IOR Bucureşti 0:3 (12:25, 16:25, 12:25)
CSM Ploieşti – CSŞ Târgovişte 0:3 (9:25, 13:25, 10:25)
CSM Ploieşti – CSŞ 5 Bucureşti 0:3 (16:25, 15:25, 17:25)
CSM Ploieşti – CSŞ 1 Constanţa 1:3 (17:25, 16:25, 28:26, 26:28)
CSM Ploieşti – Top Volei Constanţa 0:3 (22:24, 24:26, 21:25)
În clasament, CSŞ 5 Bucureşti s-a situat pe prima poziţie, cu 15 puncte (5 victorii din 5 meciuri), locurile următoare fiind ocupate de echipele CSŞ Târgovişte, cu 12 puncte (4 victorii, o înfrângere), CS IOR Bucureşti, cu 9 puncte (3 victorii, 2 înfrângeri), Top Volei Constanţa, cu 6 puncte (2 victorii, 3 înfrângeri), CSŞ 1 Constanţa, cu 3 puncte (o victorie, 4 înfrângeri), CSM Ploieşti, cu 0 puncte.
Primele două clasate s-au calificat la turneul final, programat la începutul lunii mai, seriile fiind următoarele: Seria I – CSŞ Bacău, CSŞ Târgovişte, ACS Juvenil „N. Titulescu” Braşov, LPS Cluj; Seria II – Dinamo Bucureşti, CSŞ 5 Bucureşti, CSŞ Lugoj, ACS Agroland Timişoara.
În altă ordine de idei, la finalul acestei săptămâni şi echipa de minivolei de la CSM Ploieşti va lua parte la turneul semifinal din campionat, în seria organizată la Craiova. Formaţia ploieşteană a fost repartizată în Seria a V-a, alături de LPS Viitorul Piteşti, CSŞ Lugoj şi gazdele de la CSV Craiova. Doar prima clasată se califică la turneul final, fiind organizate opt serii în faza semifinală.