Petre Apostol

Astăzi şi mâine, reprezentativele României de popice – masculin şi feminin, vor evolua în compania formaţiilor similare din Serbia, în pregătirea participării la Campionatele Mondiale, programate în luna mai, în Croaţia (Novigrad).
La feminin, în selecţionatele României au fost convocate şi patru sportive de la Conpet Petrolul Ploieşti. La senioare vor evolua Luminiţa Dogaru (în foto), vicecampioană mondială la ediţia precedentă a competiţiei (în 2014), care este, totodată, şi antrenoarea primei reprezentative, şi Daniela Lăcătuşu. De menţionat că iniţial a fost convocată şi Cristina Samson, dar aceasta nu a putut efectua deplasarea, din motive personale.
În lotul naţional de junioare vor concura Alice Vasile şi Loredana Vişan, care sunt medaliate cu bronz la ediţia de anul trecut a Campionatelor Mondialele de la categoria lor de vârstă, la proba de tandem.
Meciurile cu Serbia vor avea loc la arena cu opt piste „Banja Junaković”, din complexul balnear din Apatin. Aceasta va fi singura competiţie internaţională la care vor participa sportivele tricolore înaintea Campionatului Mondial, care, anul acesta, va fi, din nou, organizat la probe individuale.
Anul trecut, competiţia mondială a fost organizată pe echipe (campionatul alternează, un an se joacă la probe individuale, iar un an pe echipe), selecţionata României, care era vicecampioană, încheind pe locul al şaptelea, după ce a pierdut în sferturi cu Slovenia. Adversara sa din acest weekend, Serbia, a încheiat atunci pe locul al şaselea.