În eşalonul secund, Costin Popescu şi Bogdan Minciună – cei doi prahoveni de la Unirea Tărlungeni – au pierdut derbiul local cu FC Braşov, scor 2-0 pentru “Steagul”, primul marcându-şi un autogol!
Un alt ploieştean, Bogdan Panait (care sezonul trecut a jucat la CS Blejoi, în Liga A Prahova), a avut parte de un derbi de coşmar, echipa sa, Dunărea Călăraşi, pierzând duelul pentru fotoliul de lider cu Rapid Bucureşti, scor 1-0 pentru giuleşteni. Panait – ajuns căpitan al echipei din Călăraşi, a fost eliminat, după ce a “produs” un penalty al gazdelor, în prima repriză, Rapidul ratând însă lovitura de pedeapsă respectivă, plus încă un “unsprezece metri”, acordat în superioritate numerică! Cu foştii atacanţi petrolişti N’Koy şi Vlad Morar bifând minute, vişinii s-au impus cu 1-0, trecând pe primul loc, care asigură promovarea în primul eşalon.
Doar în “colonia prahoveană” de la Gloria Buzău au fost unele motive de bucurie, Gloria câştigând cu 2-0 la Galaţi cu “umbra” fostei campioane Oţelul, Nini Popescu şi George Ghiţă intrând în teren, din postura de rezerve, în timp ce câmpineanul Dedu a fost titular, pentru jucătorii din eşalonul secund etapele succedându-se cu repeziciune, astăzi fiind, deja, programată a treia etapă din 2016!