Petre Apostol

Duminică, atletul de la CSM Ploieşti, Marius Ionescu, a fost prezent, pentru a treia oară, la cursa de 20 de kilometri Uitslagen 20 van Alphen, desfăşurată în localitatea olandeză Alphen aan den Rijn. Sportivul calificat la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro a arătat o formă excelentă, după pregătirea din ultimele două luni efectuată în Portugalia, la Monte Gardo. Marius Ionescu a reuşit să se impună, reprezentând a doua victorie la rând în cadrul competiţiei, îmbunătăţindu-şi cu 17 secunde timpul de anul trecut, trecând acum linia de sosire în 61 de minute şi 10 secunde.
Atletul de la CSM Ploieşti a fost urmat de un alt sportiv român, Alexandru Corneschi, sosit cu o întârziere de 14 secunde, podiumul fiind completat de belgianul Benjamin Barbier, cu timpul de 62.11 minute. În cadrul concursului a mai fost prezent un român, Nicolae Soare, care a încheiat pe locul al nouălea, cu timpul de 64.01 minute.
După victoria din Olanda, Marius Ionescu a revenit în Portugalia, pentru un nou cantonament de zece zile, apoi se va întoarce în ţară, urmând să se antreneze la Snagov. Atletul clubului ploieştean urmează să mai participe la un singur concurs important înainte de Jocurile Olimpice.
Sportivul născut în decembrie 1984 va fi prezent la Maratonul de la Dusseldorf, din Germania, programat pe 24 aprilie, competiţie la care, anul trecut, a obţinut baremul de calificare la Jocurile Olimpice (fiind primul atlet român calificat la Rio), câştigând concursul cu timpul de 2:13.19 ore, reprezentând record personal.