Petre Apostol

Astăzi, junioarele secţiei de popice de la Conpet Petrolul Ploieşti pleacă spre Hunedoara, acolo unde, mâine şi duminică, elevele antrenoarei Mihaela Lixandru vor participa în cadrul Campionatului Naţional la probele de individual (sprint şi clasic) şi tandem.
În noiembrie anul trecut, la ediţia precedentă a campionatului, din tabăra ploieşteană au urcat pe podium Loredana Vişan şi Alice Vasile (în foto, alături de antrenoarea Mihaela Lixandru), medaliate cu argint la tandem, cea dintâi reuşind, totodată, să devină vicecampioană şi la individual clasic.
De menţionat că Vasile şi Vişan au obţinut, anul trecut, o performanţă deosebită şi la Campionatul Mondial, cucerind medaliile de bronz la proba de tandem.

Pe locul 2, în campionatul pe echipe

Gruparea ploieşteană se deplasează la competiţia de la Hunedoara după ce, la finalul săptămânii trecute, a participat în cadrul celei de-a doua etape din 2016 a Campionatului Naţional de Popice pentru junioare pe echipe, desfăşurată la Târgu Mureş. Formaţia pregătită de antrenoarea Mihaela Lixandru s-a situat pe locul secund, cu un total de 2954 de popice doborâte, la 61 de popice de prima clasată, Electromureş Târgu Mureş. Cele două echipe ocupă poziţii similare şi în clasamentul general al campionatului, reprezentând principalele favorite la titlul naţional. La etapa de la Târgu Mureş, pentru Conpet Petrolul au jucat următoarele sportive: Loredana Vişan (574 popice doborâte), Alice Vasile (531 p.d.), Ionela Matei (505 p.d.), Ana Costache (482 p.d.), Mihaela Dumitru (472 p.d.), Antonia Tudor/Georgiana Brutaru (392 p.d.).