CSM Ploieşti – U Alexandrion Cluj, astăzi, ora 17.00

Petre Apostol

Echipa feminină de handbal CSM Ploieşti va evolua şi în etapa a XXI-a din Liga Naţională în faţa propriilor suporteri, urmând să primească vizita formaţiei U Alexandrion Cluj, în această seară, în Sala Sporturilor „Olimpia”.
Elevele antrenorului Neven Hrupec au trecut peste înfrângerile cu ASC Corona 2010 Braşov şi cu HCM Roman, două dintre pretendentele la ultima treaptă a podiumului, învingând, în etapa trecută, pe SCM Craiova, tot pe teren propriu. În acel joc, experienţa jucătoarelor de top din tabăra ploieşteană a făcut diferenţa în duelul cu o echipă prea „crudă”, parcă, pentru aerul tare din vârful ierarhiei.
CSM Ploieşti s-a impus cu scorul de 29-24 la capătul unui meci controlat aproape în totalitate. Astfel, prin cea de-a zecea victorie din campionat, gruparea ploieşteană şi-a consolidat poziţia a şasea din clasament, cu 33 de puncte, distanţându-se la patru puncte de SCM Craiova, menţinându-se, totodată, la un ecart de patru puncte de a cincea clasată, HC Dunărea Brăila.
În jocul din această seară, echipa CSM Ploieşti porneşte ca favorită certă, având în vedere că U Alexandrion Cluj se află de-abia pe locul al zecelea în clasament, adunând până acum 22 de puncte, iar în meciurile din deplasare nu a obţinut decât şapte puncte, prin două victorii şi o remiză.
Dar, e de menţionat că tânăra echipă din Cluj, pregătită de fosta mare internaţională a României, Carmen Amariei, reprezintă o formaţie imprevizibilă, reuşind câteva rezultate surprinzătoare în acest sezon, precum remiza de pe terenul grupării ASC Corona 2010 Braşov, din a doua etapă a returului.
În meciul din tur, chiar şi CSM Ploieşti a întâmpinat ceva probleme, echipa ardeleană conducând la pauză, scor 16-13, dar handbalistele prahovene s-au trezit la timp, impunându-se, în cele din urmă, cu scorul de 28-24.
De menţionat că muntenegreana Ivana Bozovic va lipsi de la ultimele meciuri ale sezonului, deoarece a suferit o ruptură a ligamentului încrucişat anterior. Astfel, aceasta urmează să se opereze la o clinică privată din Croaţia, având sprijinul chiar şi al antrenorului Muntenegrului, Dragan Adzic, care inteţiona să o selecţioneze pe Bozovic în lotul naţional.
La partida din această seară, au fost delegaţi arbitrii Tiberiu Dobre (Bucureşti) şi Mihai Potîrniche (Buzău), iar ca observator FRH – Viorel Vicea (Bucureşti).

În cadrul etapei mai sunt programate următoarele meciuri:
HCM Rm. Vâlcea – CS Măgura Cisnădie, mâine, ora 11.00
HC Dunărea Brăila – CS Rapid Bucureşti, mâine, ora 11.00
HC Zalău – HC Alba Sebeş, mâine, ora 11.30
SCM Craiova – CSM Unirea Slobozia, mâine, ora 17.00
HCM Roman – CSM Bucureşti, miercuri, ora 18.00
Corona 2010 Braşov – HCM Baia Mare, miercuri, ora 19.45