CSM 2 Târgoviște – CSM Ploiești 67-34 (34-16)

Bogdan Chitic

Scorul pe sferturi: 23-7, 11-9, 17-11, 26-7

CSM Ploiești: Moldoveanu, Pandrea, Popescu, Stan, Savu

La revenirea în campionatul Ligii I, după trei săptămâni de pauză, baschetbalistele de la CSM Ploiești nu au putut emite pretenții pe terenul echipei satelit a campioanei României. Fără Ioana Ghizilă, Alexia Apostolescu și Ana Maria Casale, fetele Loredanei Munteau au suferit o înfrângere usturătoare, în fața unei formații care a rulat mai multe jucătoare de la prima echipă, între care și o americancă.
Fără trei dintre titularele obișnuite, în condițiile în care Ioana Ghizilă a rămas la Cluj, pentru a asista la meciul România – Turcia, scor 45-56, contând pentru preliminariile Eurobasket 2017, Alexia Apostolescu are în continuare probleme la gleznă, iar Ana Maria Casale a acuzat o răceală puternică, în ultimele zile, antrenoarea Loredana Munteanu s-a văzut nevoită să improvizeze la nivelul garniturii de start, dar să și trimită în teren, pe parcursul jocului, mai multe junioare, de la echipa sub 16 ani a clubului.
Judecând după aceste coordonate, meciul a fost la discreția grupării gazdă, care și-a adjudecat fiecare sfert în parte, pentru o victorie clară. În dreptul CSM-ului a fost cea de-a 7-a înfrângere stagională, înaintea unei săptămâni cu alte două partide în Liga I: miercuri, la Iași, cu Politehnica, și vineri, pe teren propriu, cu Phoenix 2 Galați.
„Este o perioadă aglomerată, din care sperăm să ieșim cu bine. Avem și unele probleme de lot, multe dintre jucătoare sunt răcite, dar trebuie să facem față unui calendar încărcat, atât la nivelul Ligii I, cât și la echipele de junioare“, a declarat antrenoarea Loredana Munteanu.