Petrolistul Boldești – CS Cornu 2-2 (2-0)

Cristi Damian

Stadion: ”Scăeni”, Boldești. Au marcat: Micu (2)/I. Gheorghe (2).
Petrolistul: L. Dinu – Tudor, C. Ionescu, D. Petre, Ev. Ionescu – Micu, Bencea – I. Zamfir, Puchea, Bojoagă – Ene. Au mai evoluat: Al. Petre – M. Gheorghe, V. Marin, Roșu, Saulea, G. Ioniță, A. Gheorghe, Cr. Mihai. Antrenori: Marian Ilie și Marius Rădulescu.
CS Cornu: Diaconu – Iacob, Pîrvan, Militaru, Dragnea – Oaie, Zamfir – Oae, Gavrilă, Abu – Vălica. Au mai jucat: Curchi – Păduraru, Ov. Gheorghe, I. Gheorghe, Jinga, Stoica, Bălan. Antrenor: Mihai Dinu.
Arbitri: Eduard Zamfir – Claudiu Dumitru și Gabriel Enache.

Într-un joc amical disputat miercuri după amiaza pe stadionul de la Scăeni, singura echipă prahoveană din Liga a III-a, Petrolistul Boldești, a întâlnit revelația turului Ligii A Prahova, CS Cornu. La capătul unei întâlniri în care fiecare grupare a câștigat câte o repriză, scorul final a fost 2-2. Primii care au deschis scorul au fost echipierii trupei de eșalon superior, experimentatul Micu (în foto) trecându-și în două rânduri numele pe lista marcatorilor. Mai întâi a transformat un penalti, pentru ca apoi să fructifice o acțiune concepută de Bojoagă, stabilind scorul pauzei.
În actul secund raportul de forțe s-a schimbat total, cornenii fiind cei de la cârma jocului și reușind să revină pe tabela de marcaj, prin dubla semnată de I. Gheorghe. Golul de 2-1 a venit în urma unei lovituri de pedeapsă. După ce ratase inițial penaltiul, pe urmărire, deja aminititul I. Gheorghe și-a reparat greșeala, iar apoi a adus egalarea, cu un șut de la 8 metri. În această întâlnire, tehnicienii ”Boldeștinei”, Marian Ilie și Marius Rădulescu, nu au putut miza pe atacantul petrolist Ad. Ilie, accidentat, fiind primul joc amical pe care nu l-au câștigat în actuala pauză de iarnă. De partea cealaltă, pentru corneni a fost un test reușit, în care au arătat că nu au ajuns întâmplător pe locul secund în Liga A, la finele primei părți a stagiunii.

Alte teste pentru cele două echipe

Petrolistul Boldești va continua seria jocurilor amicale împotriva echipelor din Liga A Prahova la finele săptămânii în curs. Mai exact, sâmbătă dimineața, de la ora 11.00, va întâlni pe CSO Teleajenul Vălenii de Munte, într-un meci care urmează să se dispute pe stadionul grupării de eșalon inferior. În schimb, cornenii vor întâlni pe AFC Bănești-Urleta, trupă care se află în aceste zile cantonamentul de iarnă, iar sâmbătă doreşte să încheie stagiul centralizat de pregătire cu un meci test.