CSU Craiova – FC Petrolul Ploiești, duminică, ora 14:00

Bogdan Chitic

După aproape două luni de pauză, timp suficient pentru oficialii Petrolului să schimbe din temelii lotul de jucători, dar să și mute la nivelul băncii tehnice, găzarii reiau, duminică, la Craiova, misiunea rămânerii în Liga I. De pe ultima poziție a clasamentului, formația lui Constantin Schumacher trebuie să ridice destul de sus privirea pentru a-și vedea adversara din weekend, gruparea din Bănie urmând, la rândul său, să ia drumul play-out-ului, asta chiar dacă matematica o mai ține în cărți, la început de an, pentru o clasare pe locul 6.
„Sper ca jucătorii noi să se fi integrat și să răspundă cerințelor. Cert este că toți băieții veniți în iarnă au înțeles că echipa se află într-o situație grea și doresc să pună umărul pentru a salva echipa. Sunt de părere că, dacă Petrolul avea această echipă din vară, acum se putea lupta la play-off”, a punctat Constantin Schumacher, care a ales și un căpitan-surpriză pentru sezonul de primăvară, în persoana lui Alberto Cobrea.
Pentru meciul de duminică, antrenorul ploieștenilor nu se confruntă cu suspendări sau accidentări, plecările lui Ropotan și Moussa, din pauza de iarnă, scutind de griji, din acest punct de vedere, staff-ul Petrolului. Singurul semn de întrebare vine din partea lui Victor Astafei, a cărui carte verde nu a sosit încă, un alt jucător aflat în aceeași situație la începutul săptămânii, algerianul Karim Ziani, devenind între timp eligibil.