HCM Roman – CSM Ploieşti, astăzi, ora 11.00

Petre Apostol

Chiar dacă a pierdut într-o manieră dezamăgitoare meciul din etapa trecută, de pe teren propriu, în duelul pentru locul 3 cu ASC Corona 2010 Braşov, echipa CSM Ploieşti are şansa să şteargă din impresia făcută, printr-un joc bun pe terenul unei alte pretendente la ultima poziţie a podiumului Ligii Naţionale la handbal feminin.
Formaţia pregătită de antrenorul Neven Hrupec va juca, astăzi, în deplasare, cu HCM Roman, în cadrul etapei a XIX-a din campionat. Cele două echipe sunt despărţite de două puncte în clasament, trupa moldoveană ocupând locul 4, cu 32 de puncte, formaţia ploieşteană situându-se pe a şasea poziţie.
Dacă şansele pentru medaliile de bronz s-au micşorat, în prezent (deşi mai sunt multe puncte puse în joc), echipa ploieşteană încă se află în calcule pentru a-şi îndeplini obiectivul, acela de a se califica în cupele europene, printr-o clasare între primele cinci poziţii ale ierarhiei.
Totuşi, meciul de la Roman se anunţă foarte dificil, având în vedere faptul că CSM Ploieşti nu a reuşit nicio victorie împotriva grupării moldovene în ultimele cinci partide directe. Însă, în tur, a obţinut un rezultat de egalitate, la ultima aruncare a meciului, printr-un gol de generic reuşit de vicecampioana mondială cu echipa Serbiei din 2013, Marina Dmitrovic, din lovitură de la 9 metri. Scorul a fost atunci 31-31, după o revenire senzaţională a handbalistelor ploieştene, de la 12-18 la pauză.
De menţionat că HCM Roman a avut, de asemenea, o experienţă neplăcută în duelul cu ASC Corona 2010 Braşov, trupa romaşcană fiind eliminată în optimile de finală ale Cupei EHF de gruparea de sub Tâmpa. În plus, şi în campionat a pierdut, pe teren propriu, cu ASC Corona, în urmă cu trei etape. După aceea, însă, s-a impus în următoarele runde, cu U Alexandrion Cluj, scor 29-21 (14-9), şi pe terenul formaţiei SCM Craiova, scor 22-17 (13-8).
În afară de acea înfrângere cu formaţia braşoveană, pe teren propriu HCM Roman a mai suferit o singură înfrângere, cu HCM Baia Mare, în etapa a IX-a, scor 26-31 (9-13), dar a mai înregistrat un rezultat de egalitate, cu SCM Craiova, scor 26-26 (10-14).
În schimb, CSM Ploieşti a reuşit, în cele nouă partide disputate în deplasare, patru victorii şi două remize, pierzând doar cu HC Zalău (scor 29-30), SCM Craiova (scor 26-27) şi CSM Bucureşti (scor 27-32).
Meciul dintre HCM Roman şi CSM Ploieşti va fi arbitrat de bucureştenii Radu Iliescu şi Doru Manea, iar observator FRH va fi argeşeanul Gheorghe Bejinariu.
În devansul etapei s-au disputat deja două meciuri, HCM Baia Mare depăşind clar, în deplasare, formaţia HC Zalău, scor 36-26 (16-15), iar CSM Bucureşti a învins, tot în deplasare, pe HCM Râmnicu Vâlcea, scor 38-19 (15-7).
Astfel, în cadrul rundei au mai rămas să se dispută partidele HC Dunărea Brăila – CS Măgura Cisnădie (astăzi, ora 11.00), Rapid Bucureşti – HC Alba Sebeş (astăzi, ora 11.00), SCM Craiova – U Alexandrion Cluj (astăzi, ora 18.00), Corona 2010 Braşov – CSM Unirea Slobozia (luni, ora 19.45).