Bogdan Chitic

Echipa masculină de baby-baschet Asesoft Junior continuă să aducă medalii pentru oraşul Ploieşti şi în acest debut de an. După ce, în 2014, formaţia manageriată de Ionuţ Urzeală şi antrenată de Elena Stan şi Bianca Barbu a cucerit bronzul la „Cupa Transilvania”, pentru ca, ulterior, să termine pe cea mai înaltă treaptă a podiumului la Campionatul Naţional de la Craiova, anul acesta ploieştenii au parcurs deja cu succes jumătate din drum! În cadrul celei de-a VI-a ediţii a competiţiei desfăşurate la Târgu Mureş, micuţii baschetbalişti au obţinut un meritoriu loc 3, după ce au câştigat şase dintre cele şapte partide disputate, singura înfrângere, una de altfel la limită, putând fi pusă şi pe seama ghinionului, în confruntarea cu Dan Dacian Bucureşti.
Cei mai mici juniori ai clubului ploieştean s-au simţit ca acasă în Ardeal, unde au fost încurajaţi de părinţi încă din prima zi a turneului. Jucătorii pregătiţi de Elena Stan au defilat în faza grupelor, câştigând cu CSS Sighet, scor 42-2, ABC Together Tg. Mureş, scor 28-7, ACS Gladius Tg. Mureş, scor 29-4, CSU Mobitelco 2 Cluj Napoca, scor 45-7, şi Aurel Vlaicu Bucureşti, scor 16-15, dar au ratat la mustaţă calificarea în finala mare a competiţiei, cedând la limită, în ultima rundă, scor 28-29, cu ACS Dan Dacian Bucureşti. Nevoiţi să „îmbrăţişeze”, în cele din urmă, finala mică, micuţii baschetbalişti de la Asesoft Junior au învins cu 16-9 pe CS Îngerii Băniei Craiova, adjudecându-şi, astfel, medaliile de bronz.
„A fost un turneu bun şi ne bucurăm că ne întoarcem acasă fără jucători accidentaţi, după câteva partide în care am observat un progres semnificativ al echipei de baby-baschet. Pentru prima dată de la înfiinţarea proiectului, am gândit pentru acest an un program cu 3 antrenamente pe săptămână, iar efortul suplimentar făcut deopotrivă de antrenori şi copii se poate spune că a dat roade prin cucerirea acestei medalii. Şi în 2014 am avut drept punct de plecare bronzul de la Cupa Transilvania, pentru ca, ulterior, să aducem oraşului Ploieşti prima medalie de aur la această categorie de vârstă. Cu toţii ne dorim să ajungem din nou pe cea mai înaltă treapă a podiumului, în vară, la Campionatele Naţionale, dar trebuie să fim conştienţi că nu ne va fi uşor, mai ales în acest an în care grupa de performanţă de la baby-baschet are o medie ceva mai scăzută de vârstă, comparativ cu celelalte formaţii. În încheiere, aş vrea să subliniez şi, totodată, să apreciez implicarea părinţilor la acest turneu, nu puţini fiind cei care au dorit să-şi facă o mini-vacanţă cu prilejul acestei competiţii şi să asiste, desigur, la toate partidele noastre”, a declarat Ionuţ Urzeală, manager-proiect Asesoft Junior.
„Cupa Transilvania”, ediţia 2016, a revenit echipei U Mobitelco Cluj, care s-a impus, în finala mare, cu 23-14, în faţa celor de la Dan Dacian Bucureşti.