Petrolistul Boldești – Tricolorul Breaza 4-1 (2-0)

Cristi Damian

Stadion: ”Geamul”, Scăeni. Spectatori: circa 50. Au marcat: Micu (36), Puchea (38, 49), M. Gheorghe (87)/Vintilă (58).
Petrolistul: Dinu – Zamfir, C. Ionescu, D. Petre, Tudor – Micu, Bencea – Roșu, Puchea, Ene – Ad. Ilie. Au mai evoluat: Ioniță, M. Gheorghe, Bojoagă, Ev. Ionescu, Cr. Mihai, Militaru, V. Marin. Antrenori: Marian Ilie și Marius Rădulescu.
Tricolorul: Iscru – Georgescu, Soreanu, Neagu, Vlaicu – Chivu, Mușea – A. Duricu, Bunea, Codreanu – Vintilă. Au mai jucat: Anica, Dogaru – Urdea, Spurcaciu, Negotei, Voinea, M. Duricu. Antrenor: Vasile Stere.
Arbitru: Daniel Richită.

În cel de-al doilea amical al iernii, gruparea de Liga a III-a Petrolistul Boldești a învins echipa din Liga A Prahova – CSO Tricolorul Breaza, cu scorul de 4-1. Primele 30 de minute ale întâlnirii au fost echilibrate, doar transversala lui Puchea și ratarea lui Roșu fiind singurele ocazii consemnate în debutul partidei de verificare. După acest interval de timp, ”Boldeștenii” au împins jocul spre poarta brezenilor, iar scorul a fost deschis de Micu, cu o reluare de la 16 metri, în vinclul stâng al porții lui Anica (minutul 36). Peste doar 120 de secunde, Puchea a profitat de o eroare a portarului formației de eșalon inferior, cu o reluare de la trei metri stabilind scorul primului act. În repriza secundă, tehnicienii celor două grupări au operat mai multe modificări în garniturile de debut, dar și așa golurile nu au întârziat să apară. Mai întâi deja amintitul Puchea a izbutit să ducă scorul la unul de neprezentare, plasând mingea în stânga lui Anica, cu o reluare de la 16 metri. Brezenii, conduși de pe margine de secundul Vasile Stere (n.r. – principalul Florin Stăncioiu a lipsit, având programat un eveniment fericit în familie), au reușit să reducă din handicap prin Vintilă (58), pentru ca tabela de marcaj să o închidă M. Gheorghe, cu o lovitură de cap din șase metri. A fost, așadar, un test reușit pentru ambele grupări, antrenorul Marian Ilie verificând cu această ocazie mai mulți jucători, sub privirile primarului Constantin Bucuroiu.

Recurs respins

La ultima ședință a Comisiei de Recurs din cadrul Federației Române de Fotbal s-a analizat și recursul înaintat de Petrolistul Boldești vizavi de rejucarea partidei cu Delta Dobrogea Tulcea.
În cele din urmă, forul din Capitală a decis ca recursul este nefondat, deși unii dintre membrii comisiei au fost în asentimentul prahovenilor și cereau ca jocul să fie câștigat de către Petrolistul, decizia finală a fost în favoarea dobrogenilor. Pentru gruparea din Boldești a mai rămas doar să atace hotârârea la Tribunalul Sportiv de la Lausanne, în termen de 21 de zile de la data comunicării.