Petre Apostol

Etapa a cincea din returul Ligii Naţionale la handbal feminin a început deja. Iar după primele rezultate înregistrate, formaţia CSM Ploieşti poate să revină pe podiumul clasamentului, dacă va reuşi să învingă pe Corona 2010 Braşov.
Duelul pentru medaliile de bronz ale campionatului a devenit unul foarte strâns, patru echipe intrând în calcule cu şanse ridicate, în timp ce încă două formaţii mai păstrează şanse teoretice. Două dintre cele patru echipe care se numără printre favoritele la ocuparea locului al treilea sunt CSM Ploieşti şi Corona 2010 Braşov, care se vor confrunta în meci direct, dumincă, în Sala Sporturilor „Olimpia”, de la ora 20.00.
Formaţia ploieşteană ocupă locul al cincilea, cu 30 de puncte, în vreme ce ASC Corona 2010 Braşov se află pe poziţia a treia, cu 32 de puncte, ceea ce înseamnă că o victorie a trupei conduse de antrenorul Neven Hrupec în meciul de duminică s-ar traduce cu urcarea pe ultima treaptă a podiumului provizoriu.
Iar asta deoarece formaţia de pe locul al patrulea, HC Dunărea Brăila, a rămas cu 31 de puncte, după înfrângerea suferită pe terenul vicecampioanei HCM Baia Mare, scor 22-26 (12-14).
Pentru CSM Ploieşti nu ar fi o noutate prezenţa pe locul al treilea al clasamentului, poziţie pe care a ocupat-o şi în prima parte a turului, înainte să apară problemele cu restanţele salariale ale jucătoarelor. În plus, gruparea prahoveană s-a aflat chiar şi pe locul întâi, după prima etapă. Însă, s-a văzut clar că nicio altă formaţie din campionat nu se poate ridica la nivelul celor două mari super-puteri, calificate în faza grupelor principale în Liga Campionilor: CSM Bucureşti şi HCM Baia Mare.
Trupa din Capitală conduce în clasament, după ce a învins pe HCM Baia Mare în ultima etapă a turului.
Nouă etape mai sunt de disputat din campionat, iar fiecare meci devine foarte important în acest moment, având în vedere faptul că în actualul sezon s-a renunţat la sistemul cu playoff şi playout.
Programul echipei CSM Ploieşti până la finalul campionatului este următorul: Corona Braşov (duminică, pe teren propriu), HCM Roman (13 februarie, în deplasare), SCM Craiova (20 februarie, pe teren propriu), U Alexandrion Cluj (27 februarie, pe teren propriu), CSM Unirea Slobozia (26 martie, în deplasare), CSM Bucureşti (2 aprilie, pe teren propriu), HCM Baia Mare (9 aprilie, în deplasare), Măgura Cisnădie (16 aprilie, pe teren propriu), HC Alba Sebeş (23 aprilie, în deplasare).