Cristi Damian

În pauza de iarnă, de la echipa de Liga A Prahova, CS Cornu, au plecat mai mulţi jucători, doi dintre aceştia ajungând în eşaloanele superioare ale fotbalului autohton. Astfel, fundaşul stânga Marius Mustafa s-a antrenat, în ultima perioadă, cu liderul Ligii a II-a Rapid Bucureşti, la echipa feroviară efectuându-şi junioratul. Un alt fotbalist din lotul echipei antrenate de Mihai Dinu care a plecat în eşaloanele superioare este mijlocaşul defensiv Dragoş Sintulescu (în foto), care de câteva zile se antrenează cu formaţia de Liga a III-a CS Ineu (locul zece în seria a IV-a). În vârstă de 22 de ani, el şi-a început cariera la şcoala de fotbal Caraimanul Buşteni a lui Petre Gavrilă, după care a evoluat la Unirea Dej, iar turul actualului campionat la CS Cornu. „În ultimii ani, în fiecare pauză de sezon competiţional, de la Cornu au plecat, mai mereu, fotbalişti spre eşaloanele superioare. Se poate spune că noi reprezentăm o rampă pentru aceşti jucători”, ne-a declarat tehnicianul Mihai Dinu. Alături de cei doi, la capitolul plecări poate fi menţionată şi despărţirea de englezul Dapo Kayode, care a preferat să-şi continue cariera în ţara sa natală.
Şi la transferuri trupa de pe locul secund în Liga A „s-a mişcat”, la antrenamentele grupării fiind prezenţi mijlocaşul de culoare Abu Ibrahim, fundaşul Oaie şi portarul
Curchi. „În proporţie destul de mare, acestea vor fi singurele noastre achiziţii din pauza de iarnă. Am mai discutat cu unii jucători, în special cu un atacant, dar până acum nu am primit un răspuns”, a mai adăugat Dinu.
De sâmbătă, CS Cornu va intra în cantonament pe plan local, iar la finele stagiului de pregătire se va disputa cel mai important joc de verificare al iernii, în compania divizionarei secunde Unirea Tărlungeni.