Tricolorul LMV Ploieşti – CS Arcada Galaţi 0:3 (22:25, 27:29, 17:25)

Petre Apostol

Sala: Complexul Sportiv „Tel George Junior”, Ploieşti. Spectatori: aproximativ 300.
Tricolorul LMV: Tomi Rumpunen, Tudorel Farcaş, Vladan Aleksic, Gjoko Josifov, Cristian Imhoff, Cosmin Ghimeş – Alexandru Călin. Au mai jucat: Sergiu Stancu, Ştefan Someşan, Andrei Grigoraş, Eugen Teotoc.
Antrenori: Marian Anton, Mădălin Marinescu.
CS Arcada: Silviu Suson, Viktor Sysoev, Ivan Marquez, Nemanja Radovic, Cesar De Pra, Filip Despotovski – Liviu Cristudor. Au mai jucat: Şerban Paşcan, Alexandru Cerşemba, Alexandru Muscina.
Antrenori: Marian Apostu, Neculai Harabagiu.

Echipa masculină de volei Tricolorul LMV Ploieşti a înregistrat, ieri, o nouă înfrângere în duel cu CS Arcada Galaţi, de data aceasta în returul Diviziei A1, după cele înregistrate, în urmă cu două săptămâni, în Cupa României. Totuşi, elevii antrenorilor Marian Anton şi Mădălin Marinescu au opus rezistenţă unei formaţii care s-a aflat extrem de aproape de calificarea în semifinalele Cupei Challenge, la mijlocul săptămânii trecute.
În primul set, ploieştenii au arătat un joc compact, iar nicio formaţie nu a reuşit să se desprindă până la 10:10. CS Arcada s-a distanţat, prin două puncte consecutive, iar, apoi, şi-a mărit avantajul, scor 19:14. Tricolorul LMV a revenit în joc, scor 22:20, însă gălăţenii au gestionat bine finalul actului, impunându-se cu 25:22.
În setul al doilea, CS Arcada părea că se desprinde decisiv, pe fondul unui joc mai puţin convingător al gazdelor, care au primit şi cartonaş galben, după o decizie a arbitrilor contestată de acestea. Gălăţenii s-au distanţat la 14:9, ploieştenii au revenit, la 15:12, însă de la 18:14 pentru oaspeţi a urmat, probabil, cea mai bună perioadă de joc a meciului, cu puncte spectaculoase, iar Tricolorul LMV Ploieşti a fost echipa aflată în control.
Cu un blocaj bun, gruparea prahoveană a reuşit un parţial de 5:0, preluând conducerea. CS Arcada a revenit, scor 23:21, şi şi-a procurat minge de set, scor 24:23. Farcaş, Stancu şi Rumpunen au readus gazdele în avantaj, scor 26:25. De Pra şi Marquez au întors soarta setului, CS Arcada impunându-se cu 29:27.
Setul al treilea a început cu un cartonaş roşu primit de gazde, după care gălăţenii au menţinut un avantaj minim până la 11:10. Din acel moment, oaspeţii au părut mult mai siguri în joc, desprinzându-se treptat, mai întâi la 14:10, după care la 18:12. CS Arcada şi-a adjudecat, ulterior, actul, cu scorul de 25:17, dovedind că se află cu un nivel mai sus, în acest moment, faţă de ploieşteni.
Însă, este de apreciat efortul întregii echipe de la Tricolorul LMV, care poate aborda următoarele partide din deplasare cu un moral ridicat.