Așa cum aminteam în urmă cu puțin timp, fosta mare înotătoare a României, Carmen Herea (campioană europeană și de două ori participantă la Jocurile Olimpice – ocupând locul 4, la ediția de la Sydney, din 2000), va porni din această săptămână un proiect original. Este vorba despre o platformă națională online prin care dorește să atragă atenția asupra sportului adevărat, cel de performanță, și ceea ce înseamnă o viață de sportiv.
„Încercăm să pătrundem în profunzimea fenomenului sport de performanță, ce înseamnă viața de sportiv, din toate punctele de vedere, cu emoțiile și sentimentele pe care le are un atlet, care, până la urmă, este tot o persoană ca toate celelalte, cu perfecțiunile și imperfecțiunile sale. Tocmai de aceea, am gândit ca acest proiect – JurnalistSportiv.Ro – să reprezinte o platformă prin care oamenii din sport să poată comunica, în mod nefiltrat, trăirile lor din interiorul fenomenului”, ne-a spus Carmen Herea, care este, în prezent, și antrenoare de înot, pregătind, voluntar, o grupă de copii de perspectivă.
De menționat că aceasta reprezintă prima inițiativă de acest fel din România, o platformă asemănătoare lansând de curând, la nivelul Statelor Unite ale Americii, și unul dintre cei mai iubiți jucători de baseball din istorie, Derek Jeter.