La mai puţin un an de la declararea insolvenţei, în martie 2015, iată că Fortuna Poiana Câmpina a intrat în faliment, Tribunalul Prahova dispunând această decizie în dosarul numărul 1611/105/2015. Decizia, venită la sfârşitul lui noiembrie 2015, va fi urmată de un nou termen al procesului, la sfârşitul acestei luni, cei care mai au bani “de recuperat” de la clubul câmpinean având posibilitatrea ca în cursul lui ianuarie să solicite acest lucru, “tabelul final” urmând să fie întocmit luna viitoare, pe 3 februarie.
Creditorii principali ai fostei divizionare secunde sunt chiar cei care au susţinut activitatea clubului – Radu Călin, Centrul pentru Servicii de Radiocomunicaţii SRL şi Mobilis SRL. Teoretic, lista ar mai cuprinde câteva “servicii” neplătite (facturi neachitate la farmacii, firmă pază), precum şi un debit restant către SGU Ploieşti, “rămăşiţă” a momentului de maximă glorie a clubului – meciul din Cupa României, cu Dinamo, pierdut în prelungiri, jucat pe “Ilie Oană”, în septembrie 2014. Amintiri…

Bombă: Mirel Rădoi ar fi vrut echipa lui Radu Călin!

După dispariţia din peisaj a Fortunei, printre zvonurile apărute în lumea fotbalului, unul este demn de a fi dezvăluit. Astfel, se spune că clubul ar fi putut fi preluat chiar de Mirel Rădoi – care se afla încă în Golf, ca jucător! Rădoi dorea un club “curat” (datoriile Fortunei la momentul retragerii din campionat erau de circa 100.000 de euro, fie că vorbim despre obligaţii fiscale la stat sau către jucători), o sumă destul de mică pentru un club de fotbal, numai că acesta nu a găsit, la acel moment, “omul potrivit” pentru a-l convinge pe Radu Călin să-i cedeze echipa! Planul lui Rădoi (la care nu a renunţat, se pare) era acela de a crea un nou “proiect Viitorul”, după modelul celui pus pe picioare de Gheorghe Hagi.
Alte două nume, confirmate de această dată, care au fost interesate de Fortuna au fost Dorinel Munteanu (fostul international, ultima dată antrenor la Astra Giurgiu) şi Lucian Rădulescu (actualul manager al secţiei de fotbal a CSM Ploieşti). Toate, neconcretizate, din păcate, pentru activitatea fotbalistică din al doilea municipiu al Prahovei –Câmpina, care a rămas fără reprezentare la nivel naţional, situaţie care are şanse mari să continue şi în anii următori!

Ce mai fac foştii “câmpineni”

De la “radierea” Fortunei Poiana Câmpina din peisajul fotbalistic, pe mulţi dintre cei care au “trăit” acest proiect îi găsim la alte cluburi din Liga I. Astfel, unul dintre foştii antrenori, Edward Iordănescu este “pe val” la Pandurii Tg. Jiu, alături de secunzii săi şi de mijlocaşul Vali Munteanu. Tot acolo a jucat şi Şandru, fostul câmpinean urmând să fie împrumutat la altă echipă.
Şi Vivi Stamate, ultimul tehnician al echipei a “revenit în peisaj”, acesta preluând pe Oţelul Galaţi, ca manager al clubului, după plecarea lui Cristi Munteanu. Penultimul tehnician – Florin Stăncioiu – s-a întors la “eterna dragoste”: Tricolorul Breaza, în Liga A Prahova.
Dintre fotbaliştii care au evoluat în ultimele momente la Fortuna, câţiva rezistă în primul eşalon – portarul Iustin Popescu este la Dinamo, iar căpitanul Marian Marin la Chiajna, în timp ce alţii se “chinuie” prin eşalonul secund sau mai jos: Minciună este la Tărlungeni, Chipirliu a făcut “naveta” între Galaţi şi Timişoara, o perioadă, Damian este la Berceni, iar Honciu a fost dat afară de Mioveni.
De amintit şi că fostul preşedinte al grupării, Virgil Munteanu, lucrează la Bruxelles, ca specialist la una dintre comisiile Parlamentului European, în timp ce ultimul oficial rămas “pe baricade”, Hacic Garabet (în foto), s-a retras la Ovidiu – alături de familie, fiind un important reprezentant local al Comunităţii Aromânilor din Constanţa!
De amintit că ultimul meci oficial al Fortunei a fost în 8 decembrie 2014, un joc “ciudat” ca scor şi desfăşurare a sa, cu greşeli incredibile şi note de dramatism, Unirea Tărlungeni – Fortuna Poiana Câmpina 5-4 (2-3), gazdele terminând meciul cu doi oameni în minus. Au jucat atunci, în meciul “de adio” al Fortunei, sub comanda lui Aurelian Stamate: I. Popescu – Birău (83 Stancu), M. Marin (cpt.), Şandru (57 Crișan), Damian – Minciună, Cioinac – V. Munteanu, Honciu (83 Zsiga), Antohi – Chipirliu.