HC Dunărea Brăila – CSM Ploieşti 25-25 (14-12)

Petre Apostol

Sala: „Polivalentă”, Brăila. Spectatori: 800.
HC Dunărea: Voicu – C. Gheorghe, Udriştoiu (7 goluri), Moldovan, Apetrei (6), Horjea (5), Czeczi (2). Au mai jucat: Stan – Zamfirescu, Tiron (5), Obodeanu, Brot.
Antrenor: Costică Buceschi.
CSM Ploieşti: Tatalovic – Florea (2 goluri), Burtea-Shutska (3), Bozovic (3, 1 din „7 metri”), Tudor (3), Tivadar (3, 1 din „7 metri”), Farcău (5). Au mai evoluat: Şerban – Dmitrovic (4 goluri), Chiricuţă (1, 1 din „7 metri”), Balaban, Sheiko (1).
Antrenor: Neven Hrupec.
Arbitri: Diana Florescu (Argeş) şi Anamaria Stoia (Bucureşti).
Observator FRH: Viorel Dobre (Bucureşti).
Aruncări „7 metri”: 2/2 ratate (Horjea, Obodeanu) – 6/3 ratate (Dmitrovic, Chiricuţă, Farcău).
Eliminări „2 minute”: 0-5 (Burtea-Shutska, Bozovic, N. Tudor, Tivadar, Farcău).
Cartonaş roşu: Horjea (60).

Echipa feminină de handbal CSM Ploiești a reușit un nou rezultat important în deplasare, încheind la egalitate meciul cu HC Dunărea Brăila, contând pentru etapa a doua din returul Ligii Naționale. Handbalistele pregătite de antrenorul Neven Hrupec au oferit o adevărată lecție de curaj și de stăpânire de sine.
După ce s-au aflat aproape toată partida în urmărirea adversarelor, au dat lovitura de grație în ultimele minute, când tehnicianul croat a adoptat tactica de atac cu șapte jucătoare de câmp, scoțând portarul, soluție care a dat roade, însă și ca urmare a erorilor nesperate comise de gazde.
Echipa din Brăila a început extrem de bine, conducând cu 5-1, dar introducerea Elenei Șerban a fost binevenită în tabăra ploieștencelor, care au egalat la 8. Gazdele s-au distanțat, din nou, după cinci goluri consecutive.
CSM Ploiești a mai strâns scorul pe finalul reprizei, Iryna Burtea-Shutska și Ramona Farcău (foto) înghețând tabela la 14-12 pentru gazde, la pauză.
În partea secundă, HC Dunărea Brăila și-a apărat avantajul creat în prima jumătate a meciului, reușind chiar să se distanțeze spre final, scor 23-19 (min. 52). Din acel moment, CSM Ploiești a jucat mai inteligent, iar în ultimele trei minute, la scorul de 25-22 pentru gazde, antrenorul Neven Hrupec a introdus-o pe Nicoleta Tudor în locul portarului, forțând o egalare.
Soluția a funcționat, Marina Dmitrovic și Tudor aducând echipa ploieșteană la un singur gol cu 80 de secunde înainte de final. Graba echipei brăilene – care a încercat să profite de poarta goală a formației prahovene, Apetrei ratând, însă, de la centrul terenului – a oferit oaspetelor șansa de a egala. Aceasta a fost fructificată, de la linia de 7 metri, de căpitanul Mihaela Tivadar.
Cu 30 de secunde rămase de jucat, HC Dunărea a încercat golul victoriei, însă a fost blocată de apărarea ploieșteană, iar meciul s-a încheiat cu descalificarea Alinei Horjea, care, în disperare de cauză, din aruncarea finală de la 9 metri, a lovit-o cu mingea în față pe Tudor.
Astfel, CSM Ploiești a obținut o remiză in-extremis pe terenul formației aflate pe locul al treilea în clasament, de care o desparte, în acest moment, doar patru puncte.