Bogdan Chitic

Echipa masculină de baschet seniori de la CSM Ploieşti este pregătită să reia cursa în perspectiva calificării la faza semifinală a Ligii I. Aflaţi pe locul 3 în grupa preliminară din care fac parte, Vlad Dumitrescu şi colegii săi nu depind doar de propriile forţe în lupta pentru accederea în turul următor, BC Miercurea Ciuc (7-3), formaţie cu aceeaşi linie de clasament, beneficiind de avantajul unui coşaveraj superior (+11) în întâlnirile directe din acest sezon. Băieţii lui Ionuţ Ivan au însă un program mai uşor până la finalul primei părţi a campionatului, urmând să joace în deplasare cu SCM U 2 Craiova, Energia 2 Tg. Jiu şi Rapid Bucureşti, iar, pe teren propriu, în compania lui Gaz Metan 2 Mediaş. De partea cealaltă, harghitenii au jocuri în deplasare cu Rapid, Gaz Metan şi Energia, iar la Miercurea Ciuc, peste o săptămână, va veni liderul neînvins Ştiinţa Bucureşti (11-0). Mai exact, pentru a obţine biletele la faza semifinală, CSM Ploieşti trebuie să câştige toate partidele rămase de disputat, în vreme ce adversara sa directă să se încurce măcar o dată.

Două meciuri în mai puţin de 24 de ore

Pentru ploieşteni, „gongul” primei provocări oficiale din noul an va suna sâmbătă, de la ora 17:00, la Craiova, împotriva ultimei clasate. Formaţia satelit a prim-divizionarei din Bănie are o singură victorie în acest sezon, iar, în meciul tur, disputat în „Olimpia”, nu a avut cum să se ferească de furia „alb-albaştrilor”. CSM Ploieşti – SCM U 2 Craiova s-a încheiat 103-50, o diferenţă ce vorbeşte de la sine despre „prăpastia” valorică dintre cele două formaţii, elevii lui Ionuţ Ivan pornind de departe cu prima şansă în această confruntare.
După ce vor încheia meciul din Bănie, ploieştenii vor pleca în direcţia Tg. Jiu, unde, duminică, de la ora 12:00, vor evolua împotriva unei alte echipe satelit pe care au „demolat-o” în tur: 97-37!
Dacă toate coordonatele celor două jocuri din sezonul de toamnă vor rămâne aceleaşi la finalul săptămânii, în Oltenia, atunci Dumitrescu şi compania vor avea toate motivele să privească finalul de sezon regulat cu şi mai multă încredere.

Clasament – Liga I, grupa 2

1. Ştiinţa Bucureşti (11-0) – 22 puncte
2. BC Miercurea Ciuc (7-3) – 17 puncte
3. CSM Ploieşti (7-3) – 17 puncte
4. Rapid Bucureşti (6-4) – 16 puncte
5. Energia 2 Tg. Jiu (4-6) – 14 puncte
6. CSU 2 Sibiu (3-8) – 14 puncte
7. Gaz Metan 2 Mediaş (2-8) – 12 puncte
8. SCM U 2 Craiova (1-9) – 11 puncte