Şi mai paradoxal decât trecerea lui Rusu la Viitorul (de la echipa de pe ultimul loc, unde a fost dat afară, la o formaţie de podium), fundaşul dreapta Ionuţ Andrei Peteleu – fotbalist de care Petrolul este gata “să se lipsească” – dă probe la o echipă de mare tradiţie a Europei, campioana Scoţiei – Celtic Glasgow!
Tehnicianul Ronny Deila a anunţat că Peteleu va fi evaluat “timp de o săptămână” , jucătorul în vârstă de 23 de ani putând aduce o sumă frumuşică Petrolului, cu care mai are contract până în 2017, dacă va reuşi să-i convingă pe scoţieni şi să prindă “trenul vieţii”. Pentru Peteleu există interes şi din partea lui Dinamo, dar agentul său – britanicul Dean Rosenthal – a reuşit să-i ofere această oportunitate incredibilă, de a ajunge la un club cu 46 de titluri, 36 de cupe ale Scoţiei şi un trofeu European (Cupa UEFA) în vitrină.
Celtic are acum în lot jucători de bandă dreaptă pe suedezul Lustig (cotat la 3,5 milioane de euro) şi pe tânărul Janko (împrumutat de la… Manchester United)!