Petre Apostol

De curând, s-a desfăşurat, la Şcoala Generală „Nicolae Iorga”, concursul de şah Cupa CSU Ploieşti, rezervat copiilor cu vârsta până la 14 ani. Au fost prezenţi 28 de sportivi din întreaga ţară, câştigătorul competiţiei potrivit clasamentului general fiind sportivul legitimat la CSM Ploieşti – Răzvan Chivu (în foto, în centru, alături de ceilalţi medaliaţi de la club,).
Pregătit de antrenorul emerit Gheorghe Văsii şi Filoftia Văsii, micuţul şahist ploieştean a avut un parcurs impresionant, obţinând 6,5 puncte din şapte partide, adjudecându-şi locul întâi. De remarcat că medalia de bronz a revenit tot clubului ploieştean, prin Alina Tudor. De la CSM Ploieşti s-au mai remarcat Anemona Neacşu – situată pe locul 4 la general, Rareş Anghel – medalie de aur – băieţi 10 ani, Mihai Militaru – medalie de aur – băieţi 8 ani, Antonia Ciapă – medalie de argint – fete 10 ani, Aida Jurkovschi – medalie de bronz – fete 10 ani.
În cadrul competiţiei, rezultate bune au mai obţinut şi elevii antrenorului Gheorghe Pepene, de la CS Petrolul Ploieşti. De la petrolişti, cel mai bine a evoluat Dorin-Constantin Dumitru, care s-a clasat pe locul 8 în clasamentul general, cu 4,5 puncte.
Totodată, Darius-Petre Cristinescu a obţinut medalia de bronz la grupa băieţi 10 ani, cu 3,5 puncte din 7 partide. Acesta, însă, putea realiza o performanţă şi mai bună, însă a lipsit la ultimele două partide, din cauză că i s-a făcut rău şi a fost spitalizat, în urma investigaţiilor descoperindu-se că motivul a fost o colică renală.
Pentru CS Petrolul a mai punctat Alexandra-Patricia Pantazi, care şi-a trecut în cont medalia de bronz la grupa fete 8 ani, cu 3,5 puncte.