UEFA a anunţat cluburile „cu probleme” dintre participantele în cupele europene, şase echipe fiind în „monitorizare” în acest moment! Nu mai puţin de jumătate dintre acestea (!) sunt din ţara noastră, Astra, Botoşani şi Târgu Mureş fiind sub „lupa” forului european pentru datoriile pe care le au! Pe acceaşi listă, o echipă azeră – Inter Baku, o grupare portugheză – Braga (joacă în grupele Europa League) şi o surpriză – finalista Europa League din mai – ucrainenii de la Dnepr!
Cele şase sunt acum sub ameninţarea reală că, dacă nu vor ajunge pe „zero” la acest capitol, al datoriilor, nu vor putea evolua în Europa sezonul viitor şi, implicit, nu vor putea spera la sumele generoase care se vehiculează în Europa, la faimă, la imagine, la o creştere a cotei de piaţă!
Faptul că România deţine un adevărat record negativ prin prezenţa pe această listă cu 3 dintre cele 4 echipe participante (doar FCSB a scăpat „curată”) este însă marele semnal de alarmă pentru tot fotbalul românesc! Sufocat de fiscalitate şi în mare pierdere de credibilitate, zguduit de insolvenţe şi arestări, ameninţat de pariuri mai mult sau mai puţin legale şi interese politice, „tabloul” este unul sumbru.