VM Zalău – Tricolorul LMV Ploieşti, astăzi, ora 18.00

Petre Apostol

După înfrângerea dezamăgitoare din etapa trecută, când a cedat un avantaj de 2:0 la seturi, echipa de volei Tricolorul LMV Ploieşti va avea parte de un duel extrem de dificil, urmând să ofere replica vicecampioanei Volei Municipal Zalău, într-un meci contând pentru etapa a VI-a din turul Diviziei A1 masculine.
Formaţia pregătită de antrenorii Marian Anton şi Mădălin Marinescu a suferit a doua înfrângere din campionat, în etapa trecută, pierzând la Ploieşti cu CS Unirea Dej, deşi conducea cu 2:0 la seturi şi 20:18 în actul al treilea. Echipa prahoveană a obţinut un punct din acea confruntare, însă a coborât pe cea mai slabă poziţie din clasament pe care s-a aflat în acest sezon: locul 5.
Totuşi, totalizând 10 puncte, Tricolorul LMV se află la doar două puncte de prima poziţie, ocupată de Banatul Caransebeş (formaţie pe care o va întâlni la finalul săptămânii, pe teren propriu), care a înregistrat în etapa precedentă prima înfrângere din campionat. Chiar adversara din această seară a ploieştenilor a produs prima înfrângere a bănăţenilor din actualul sezon, Volei Municipal Zalău impunându-se, pe teren propriu, în minimum de seturi, scor 25:17, 25:20, 25:20.
Iar în urma acelui rezultat, echipa sălăjeană a urcat pe locul al patrulea în clasament, având cu un punct în plus faţă de Tricolorul LMV. Formaţia din Zalău, pregătită de Stoyan Stoev, a bifat puncte în toate partidele disputate până acum, câştigând trei meciuri şi cedând în tiebreak de două ori.
Meciul dintre Volei Municipal Zalău şi Tricolorul LMV Ploieşti va fi arbitrat de Paul Szabo-Alexi (Oradea) şi Dinu Olăhuţ (Baia Mare), în timp ce observator din partea federaţiei a fost desemnat Ioan Buhăţel (Dej).
În cadrul etapei de astăzi mai sunt programate meciurile următoare:

Banatul Caransebeş – VCM LPS Piatra Neamţ
CS Arcada Galaţi – CS Dinamo Bucureşti
CVM Tomis Constanţa – CSM Bucureşti
CS „U” Cluj – Ştiinţa Explorări Baia Mare
CS Unirea Dej – SCM U Craiova