Gaz Metan 2 Mediaş – CSM Ploieşti, astăzi, ora 12:30

Bogdan Chitic

După ce au avut grijă să pună lucrurile în ordine la vârful ierarhiei, prin victoria din etapa trecută cu Rapid Bucureşti, baschetbaliştii de la CSM Ploieşti sunt pregătiţi să încheie aşa cum se cuvine turul Ligii I. Astăzi, la Mediaş, Vlad Dumitrescu şi colegii săi au misiunea de a ridica la 6 numărul victoriilor obţinute şi de a face un bun antrenament înaintea dificilului joc de săptămâna viitoare, de pe terenul celor de la BC Miercurea Ciuc.
Cu lecţiile bine făcute şi cu un moral excelent după examenul promovat cu notă maximă, duminica trecută, în „Olimpia”, ploieştenii abordează meciul cu Gaz Metan 2 Mediaş doar cu gândul la victorie. „Alb-albaştrii” au procentaj maxim în acest sezon, când vine vorba despre partidele cu echipe satelit, iar un asemenea joc, fie el şi unul în deplasare, nu ar trebuie să le pună mari probleme.
„Vorbim despre un meci accesibil nouă, întrucât ne aflăm în perioada în care relaţiile de joc au început să se sudeze, dar, în continuare, trebuie să rămânem serioşi şi concentraţi asupra lucrurilor pe care le avem de făcut. Dorim să ne bucurăm de o nouă victorie şi să ne relaxăm puţin la finalul acestui tur de campionat. Suntem conştienţi că ne va aştepta un retur dificil, cu multe jocuri în deplasare”, a declarat Vlad Dogaru.

Liga I, seria a 2-a, etapa 7:

BC Miercurea Ciuc – Energia 2 Tg. Jiu
SCM U 2 Craiova – Ştiinţa Bucureşti
Rapid Bucureşti – CSU 2 Sibiu
Gaz Metan 2 Mediaş – CSM Ploieşti
Clasament
1. Ştiinţa Bucureşti (6-0) – 12 puncte
2. CSM Ploieşti (5-1) – 11 puncte
3. BC Miercurea Ciuc (3-3) – 9 puncte
4. Rapid Bucureşti (3-3) – 9 puncte
5. Energia 2 Tg. Jiu (3-3) – 9 puncte
6. Gaz Metan 2 Mediaş (2-4) – 8 puncte
7. CSU 2 Sibiu (2-4) – 8 puncte
8. SCM U 2 Craiova (0-6) – 6 puncte

Ionuţ Ivan, noul „principal” al seniorilor

Ionuţ Ivan (30 ani) este, începând de joi după-amiază, în mod oficial, noul antrenor principal al echipei de baschet seniori. Absolvent al Academiei Naţionale de Educaţie Fizică şi Sport, Ionuţ Ivan s-a afirmat la grupele de juniori ale CSS Ploieşti şi, mai apoi, în cadrul Academiei de Baschet CSU Asesoft, unde i-a antrenat pe Ştefan Neagu, Adrian Movileanu şi Andrei Ene. În sezonul 2012-2013, a ocupat, alături de Sorin Hartman, rolul de secund în mandatul regretatului Vladimir Arnautovic, pentru ca, mai apoi, să rămână un apropiat al primei echipe şi să se dedice dezvoltării sectorului juvenil. Ionuţ Ivan îi avea drept colaboratori pe Cornel Alecu şi Constantin Mircea, atât la echipa de Liga I, cât şi la U18. Cei doi secunzi ai noului tehnician de la echipa de seniori îşi vor păstra în continuare funcţiile la U13 (Cornel Alecu) şi, respectiv, U16 (Constantin Mircea).