Petre Apostol

În staţiunea Olăneşti, au avut loc finalele Campionatului Naţional de Şah pe echipe mixte, competiţie rezervată copiilor cu vârste cuprinse între 8 şi 14 ani. Clubul Sportiv Universitar Ploieşti a reuşit o performanţă deosebită, elevii antrenorului Constantin Ţurlea câştigând titlul naţional la categoria 12 ani.
Formaţia ploieşteană, compusă din Bulău Andrei, Şerban Cristian, Coman Ana, Pătru Alexandra şi Marin Alexia, a bifat patru victorii şi o remiză în cele cinci partide disputate, adjudecându-şi medaliile de aur într-o manieră categorică. Parcursul echipei CSU Ploieşti a fost următorul: CSŞ Nr. 1 Timişoara (scor 3-1), CS SIG-MAR Sighetu Marmaţiei (scor 3,5-1,5), CSM Focşani (scor 3-1), CSŞ Viitorul Cluj Napoca (scor 3-1), CSM Craiova (scor 2-2).
Astfel, gruparea ploieşteană a adunat 14,5 puncte, ocupând locul întâi, la trei puncte şi jumătate de CSŞ Nr. 1 Timişoara, în vreme ce podiumul a fost completat de fosta campioană, CS SIG-MAR Sighetu Marmaţiei, cu 10,5 puncte.
Jucătorii de la CSU Ploieşti au fost fruntaşi şi în clasamentul pe mese, Andrei Bulău adjudecându-şi locul I la masa 1, cu 3,5 puncte din 5 partide, în timp ce Cristian Şerban a obţinut locul I la masa 2, cu 4,5 puncte din 5 partide, iar Alexandra Pătru a fost pe primul loc la masa 2, cu 5 puncte din 5 posibile!
CSU Ploieşti a mai avut o echipă în cadrul concursului de la grupa 10 ani, care a fost alcătuită din David Iliescu (de la CS Petrolul, antrenat de Gheorghe Pepene, la acest campionat fiind acceptate colaborările între cluburi din acelaşi judeţ), David Ungureanu, Anamaria Nicola şi Bianca Băjenaru.
Echipa ploieşteană s-a aflat în cărţi pentru medalii până în ultima etapă, încheind, însă, pe locul al cincilea, la un singur punct în urma formaţiei medaliate cu bronz, Clubul Central de Şah Bucureşti. Gruparea prahoveană a acumulat 11,5 puncte, cu o victorie şi trei remize obţinute în cele şase partide disputate, campioană devenind CSŞ Nr. 1 Timişoara (16 puncte), poziţia secundă revenind CS Şah Club & Logic 64 Braşov (15,5 puncte).
De remarcat că în clasamentul individual Anamaria Nicola a ocupat locul I la masa 1, cu 4 puncte din 6 partide, iar Bianca Băjenaru s-a situat a treia la masa 3, cu 3 puncte din 6 partide.