Petre Apostol

Astăzi şi mâine, în Sala Polivalentă din Deva se vor desfăşura probele Campionatului Naţional de Gimnastică Artistică rezervat junioarelor. La faza finală a campionatului s-au calificat 20 de gimnaste la junioare I, 22 de gimnaste la junioare II, nivelul 4, 24 de gimnaste la junioare II, nivelul 3, 28 de gimnaste la junioare III, nivelul 2, fiind, astfel, în total, 94 de sportive, reprezentând 17 cluburi.
Printre cluburile sportive prezente la competiţie se numără şi CS Petrolul Ploieşti, antrenoarele Livia Costache, Doina Olaru şi Camelia Rădulescu urmând să aibă în concurs patru gimnaste: Elena Burlacu (junioare II, nivelul 4), Ana-Maria Tănase (junioare II, nivelul 3), Bianca Stoica şi Daria Popa (amândouă la junioare III, nivelul 2).
Ieri au avut loc antrenamentele oficiale şi şedinţa tehnică, iar astăzi este programat concursul de individual compus (9:55 – junioare III, nivel 2; 13:05 – junioare II, nivel 3; 16:00 – junioare II, nivel 4; 18:40 – junioare I). A doua zi a campionatului este rezervată finalelor pe aparate, care vor începe de la ora 10.20.
De menţionat că Elena Burlacu, cea mai mare ca vârstă dintre gimnastele ploieştene, face parte, de la începutul anului, din lotul naţional al generaţiei 2003-2004, care se pregăteşte la Oneşti, având ca obiectiv principal Jocurile Olimpice de la Tokyo (Japonia), din 2020.
De asemenea, celelalte trei sportive petroliste, Bianca Stoica, Daria Popa şi Ana-Maria Tănase, au participat, în urmă cu o săptămână şi jumătate la un concurs de pregătire, la care au obţinut rezultate promiţătoare.
Ar mai fi de adăugat că două dintre antrenoarele clubului petrolist, Doina Olaru şi Camelia Rădulescu, vor face parte şi din colectivul de arbitraj.