Constituirea selecţionatei Prahova Muntenia, învingătoare cu 3-1 în meciul ei de debut „în noua formulă”, nu a fost deloc un lucru simplu, majoritatea jucătorilor din judeţ făcând eforturi pentru a ajunge la această convocare. S-au învoit de la serviciu, au plecat imediat după meci la şedinţele de pregătire pentru şcoală sau la locul de muncă, au făcut „schimb de ture” cu colegii, pentru a bifa această experienţă, care, dacă se va concretiza cu o calificare pe plan european, va reprezenta una dintre cele mai frumoase amintiri ale carierei lor.
După primul meci, merită remarcate câteva lucruri privind jucătorii antrenaţi de Nae Constantin, portarul Adrian Gheorghe dovedindu-se un goalkeeper „de calitate”, linia de apărători a arătat multe lucruri bune, cu un plus pentru Răzvan Catană, care, după ce a fost urcat ca mijlocaş a şi marcat, dar şi pentru colegii acestuia – Gânju (care a trecut cu bine peste accidentul nefericit de la Istanbul, când a avut ruptură de ligamente la meciul cu reprezentativa Turciei), Stanca, plus Ioniţă – un fundaş stânga de doar 19 ani cu reale perspective.
Căpitanul şi, totodată, veteranul selecţiilor la reprezentativa judeţului – Gică Bărăgan, jucător participant la toate turneele anterioare – a rezistat 90 de minute în teren, „ţinând” linia de mijloc, în timp ce, în atac, pe lângă inspiraţia lui Dragoş Gheorghe – realizatorul unei „duble” – merită remarcat jocul inteligent, disciplinat tactic şi risipa de efort ale lui Andrei Ciobanu, care rămâne acelaşi jucător despre care îţi poţi pune întrebarea „cum ar fi fost dacă i se dădea, la timp, o şansă la un nivel superior, Liga a II-a, sau, de ce nu, Liga I?”.

Blejoiul – gazdă bună

Selecţionata formată din jucători ai echipelor din Liga A Prahova a beneficat la meciul de la Blejoi şi de cele mai bune condiţii de joc şi de măsuri organizatorice similare chiar eşalonului secund. Clubul gazdă, CS Blejoi, împreună cu Asociaţia Judeţeană de Fotbal Prahova au contribuit la reuşita organizatorică, absolut toate „amănuntele” găsindu-şi rezolvare, cluburile din judeţ dovedind că „strâng rândurile” la nevoie. Materiale sportive, asistenţă medicală, maseur, transport, cheltuieli de organizare şi protocol, măsuri de ordine, infrastructură, sprijinul oamenilor de fotbal din judeţ şi al autorităţilor din Blejoi, toate au reprezentat câte o părticică din tabloul unui eveniment reuşit.
O „menţiune” şi pentru antrenorul care a scris practic o filă importantă a prezenţelor anterioare, Decu Crângaşu, cel care a ţinut să fie alături de echipă şi de mulţi dintre foştii săi elevi, la acest meci, precum şi faptul că în echipa lui Nae Constantin, actualul antrenor, şi-a făcut loc, ca secund, şi Claudiu Andrei, fost jucător la Metalul Filipeştii de Pădure şi antrenor la echipe precum CS Băneşti sau Petrolul Băicoi.

Remiză surprizătoare la Braşov

În celălalt meci din prima manşă a Cupei Regiunilor, selecţionatele AJF din Braşov şi Harghita au terminat la egalitate, scor 1-1, în meciul jucat pe terenul „Carpaţi”, din Braşov. Rezultatul poate fi considerat surprinzător, braşovenii având statutul de favoriţi ai acestei duble întâlniri, care îşi va desfăşura manşa secundă săptămâna viitoare.
În schimb, returul dintre echipele Buzăului şi Prahovei se va juca peste două săptămâni, pe 18 noiembrie, pe stadionul „Cornel Negoescu” – terenul sintetic din imediata apropiere a arenei „Gloria”, din Buzău.