Phoenix 2 Galaţi – CSM Ploieşti 80-61 (42-30)

Bogdan Chitic

Scorul pe sferturi: 22-14, 20-16, 17-19, 21-10
Formula de start CSM Ploieşti: Ioana Ghizilă, Denisa Moldoveanu, Andreea Popescu, Mara Funieru, Corina Savu
Au mai jucat: Ana Maria Casale, Maria Stan, Alexia Apostolescu, Ştefania Ionescu, Lorena Stănică
Din lot au mai făcut parte: Ioana Ilaş, Denisa Dima, Cristiana Popa
Staff tehnic: Loredana Munteanu (antrenor principal), Corina Savu (antrenor secund)
Marcatoare: Savu (18 p), Ghizilă (16p), Casale (8p), Funieru (6p), Popescu (6p), Moldoveanu (5p), Stan (2p)

Baschetbalistele de la CSM Ploieşti au avut o atitudine pozitivă la malul Dunării, împotriva formaţiei secunde a celor de la Phoenix Galaţi, la debutul în Liga I. Fetele Loredanei Munteanu au făcut o partidă bună preţ de 35 de minute, dar seceta în plan ofensiv, din finalul meciului, le-a oferit adversarelor şansa unei victorii clare, însă doar din punct de vedere al scorului afişat pe tabelă. Când întâlneşti o echipă care nu se sfieşte să arunce în luptă 4 baschetbaliste de la „formaţia mamă” şi care beneficiază de un plus evident de experienţă, gabarit şi forţă, atunci tot ceea ce îţi rămâne de făcut este să joci baschetul care te defineşte. Pe teren, jucătoarele de la CSM Ploieşti nu au făcut rabat de la efort, au muncit pentru fiecare minge şi au rămas în meci până aproape de final.
Ioana Ghizilă şi colegele sale, alături de antrenoarea secundă Corina Savu, care şi-a făcut apariţia pe parchet încă din primul minut, au fost aproape chiar de o revenire spectaculoasă, ajungând la doar 3 posesii în spatele adversarelor, la jumătatea sfertului decisiv. Au urmat, însă, câteva minute care au desluşit misterul învingătoarei, gemenele Galaţiului, Bianca şi Denisa Fota, ieşind la rampă în momentele decisive şi punctând cu regularitate din acţiune, pentru o victorie a gazdelor cu scorul de 80-61. „A fost o partidă bună făcută de fete, în măsura posibilităţilor. Au dat piept cu adversare mai experimentate, care au reuşit să-şi pună în valoare plusul de forţă şi să-şi impună, la final, punctul de vedere, dar să nu uităm, totuşi, că şi Phoenix a început de jos, în urmă cu câţiva ani. Este nevoie de timp pentru a clădi o echipă valoroasă, dar am mare încredere în acest grup care poate creşte de la meci la meci. Îmi doresc să formăm o echipă competitivă, care să urce peste ani în Liga Naţională, şi în care să se regăsească doar jucătoare din Ploieşti şi din judeţ, întrucât continuitatea este tot ceea ce contează în acest moment. Suntem la început de drum şi privim cu încredere către jocurile ce vor urma, în care vom întâlni adversari apropiaţi din punct de vedere valoric, dar şi în ceea priveşte media de vârstă. Din informaţiile pe care le deţin, avem cam cea mai tânără formaţie din serie, dar acest lucru nu ne poate împiedica să jucăm un baschet bun, plăcut ochiului”, a declarat, după meci, antrenoarea Loredana Munteanu.
Etapa viitoare, CSM Ploieşti va întâlni, pe teren propriu, formaţia CS Politehnica-Naţional Iaşi, într-o partidă care se va disputa duminică, la o oră ce va fi stabilită cât de curând.