Energia Tg. Jiu – CSM Ploieşti 27-22 (12-12)

Petre Apostol

Sala: Sporturilor, Tg. Jiu. Spectatori: 450.
Energia: George Şelaru, Adrian Ţenghea – Răzvan Mledenciu 6 goluri, Mădălin Ţuţu 5, Adrian Chiruţ 4, Ştefan Tîrzioru 4, Iancu Dragoş 2, Claudiu Dediu 2, Ionuţ Nistor 1, Bogdan Şoldănescu 1, Andrei Enache 1, Bogdan Mănescu 1, Paul Giotoiu, Vlad Stoica, Florin Bejenariu, Rareş Păunică.
Antrenor: Bozo Rudic.
CSM Ploieşti: Răzvan Szopka, Cristian Antonaru, Marian Dumitru – Emilian Turcu 5 goluri, Dorin Dragnea 4, Răzvan Farcaş 4, Marius Mihoci 4, Alexandru Tărîţă 2, Ivan Telepnev 1, Alexandru Farcaş 1, Bogdan Botezatu 1, Milan Rasic, Narcis Zamfir, Victor Hoinaru, George Stănciou.
Antrenor: Dragoş Dobrescu. Director tehnic: prof. Ion Nicolae.
Arbitri: Marius Gheorghişor şi Alexandru Blaş – ambii din Bucureşti.
Observator: Ioan Rîpă – Timişoara.

Joi seară, echipa masculină de handbal CSM Ploieşti a evoluat în cadrul celei de-a XI-a etape din Liga Naţională, pe terenul formaţiei Energia Târgu Jiu. Formaţia pregătită de antrenorul Dragoş Dobrescu şi directorul tehnic Ion Nicolae avea un moral bun după trei victorii consecutive şi o serie de patru succese în precedentele cinci partide disputate, rezultate în urma cărora a avansat la un loc de zona de playoff.
Cu un nou antrenor pe banca tehnică de două etape, anume Bozo Rudic, echipa din Târgu Jiu avea mare nevoie de un rezultat pozitiv, după ce în primele zece runde nu obţinuse decât două victorii şi o remiză.
A rezultat o partidă echilibrată, Energia Târgu Jiu începând mai bine, conducând cu 3-1, apoi menţinând un avantaj minim până la mijlocul reprizei. CSM Ploieşti a trecut în avantaj în a doua parte a reprizei, distanţându-se chiar la două goluri, după un parţial de 5-2, scor 10-8 (min. 23).
În cele din urmă, gazdele au revenit, iar cele două formaţii au intrat la vestiare la egalitate, scor 12-12.
În partea secundă a meciului, CSM Ploieşti a menţinut un gol avantaj până la 14-13. Din acel moment, cu George Şelaru în zi mare în poartă (a încheiat cu 14 intervenţii), Energia Târgu Jiu s-a desprins, printr-un parţial de 5-1, continuând să se distanţeze, iar în minutul 51 scorul indica 22-16 pentru gazde.
În ciuda celor patru goluri consecutive ale lui Marius Mihoci, intrat în minutul 54, echipa ploieşteană nu s-a putut apropia de formaţia gorjeană, Energia impunându-se cu scorul de 27-22.
Trebuie adăugat că echipa ploieşteană a evoluat fără interii Khaled Abu Hassan şi Cosmin Capotă, care sunt accidentaţi, cel din urmă fiind prezent la Târgu Jiu, însă, nu a putut intra. În plus, la mijlocul primei părţi a meciului, trupa prahoveană l-a pierdut pe portarul Răzvan Szopka, acesta accidentându-se.
„Am jucat bine în prima repriză, dar am ratat foarte multe situaţii de unu la unu şi aşa am intrat la pauză doar la egalitate. Din păcate, în minutul 13 l-am pierdut şi pe Szopka, după ce s-a tăiat într-o sârmă din poartă. Apoi, în repriza a doua, am continuat cu aceeaşi lipsă de concentrare la finalizare şi le-am permis adversarilor să se desprindă. Cred că în prima repriză puteam să ne desprindem şi să decidem meciul, dar ratările ne-au costat. Energia are echipă experimentată, care se mobilizează bine în meciurile pe teren propriu, plus că, la acest meci, a avut şi soluţii mai multe pe bancă în special la linia de 9 metri, unde nouă ne-au lipsit Capotă şi Khaled”, a declarat directorul tehnic Ion Nicolae.
De asemenea, antrenorul Dragoş Dobrescu a spus: „Felicitări echipei gazdă. A profitat de greşelile noastre şi de forma bună a lui George Şelaru. A prins o zi bună, a profitat, iar victoria a fost de partea Energiei. Vine pauza şi este foarte bine pentru noi. Ne regrupăm, luăm o gură de oxigen şi sperăm să continuăm ceea ce am început”.
În primul meci al etapei, HC „Adrian Petrea” Reşiţa s-a impus, la limită, pe teren propriu, în duelul cu CSU Politehnica Timişoara, scor 20-19 (10-9). În cadrul rundei mai sunt programate următoarele meciuri: HC Vaslui – Potaissa Turda (astăzi, ora 12.00, la care observator este prahoveanul Lucian Condruţ), Dinamo Bucureşti – Steaua Alexandrion Bucureşti (astăzi, ora 19.35), HC Odorhei – CSM Bucureşti (mâine, ora 11.30), CSU Danubius Galaţi – CSM Focşani 2007 (mâine, ora 12.00, meci arbitrat de prahoveanul Romeo Ştefan, alături de Bogdan Ştark, din Bucureşti), AHC Dunărea Călăraşi – HCM Minaur Baia Mare (miercuri, 11 noiembrie, ora 18.00).
Campionatul se va întrerupe pentru trei săptămâni, ca urmare a meciurilor echipei naţionale în preliminariile Mondialului din 2017, cu Austria (4 noiembrie) şi cu Italia (8 noiembrie).