Petre Apostol

Jucătoarea echipei de handbal CSM Ploieşti, Nicoleta Tudor, a fost convocată, săptămâna trecută, la Naţionala României, antrenată de selecţionerul Tomas Ryde, care se pregăteşte pentru debutul în preliminariile Campionatului European de anul viitor.
Handbalista de 26 de ani, sosită în această vară la Ploieşti, a fost, în prima parte a turului Ligii Naţionale, una dintre jucătoarele de bază ale formaţiei ploieştene, pregătite de antrenorul Neven Hrupec, contribuind în aceeaşi măsură atât în defensivă, cât şi în ofensivă. Iar, la jumătatea turului de campionat, CSM Ploieşti ocupă locul al treilea în clasament, cu 13 puncte (patru victorii, o remiză, două înfrângeri).
În privinţa echipei naţionale, aceasta a efectuat, săptămâna trecută, un cantonament de pregătire la Podgorica, în Muntenegru, unde a disputat şi două meciuri de verificare în compania câştigătoarei Ligii Campionilor, Buducnost, la care evoluează şi handbalista română Cristina Neagu.
În primul joc, disputat vineri, România a pierdut cu 24-25 (12-15), după care în meciul de sâmbătă s-a impus cu scorul de 28-24 (14-13). În ambele partide, sportiva echipei CSM Ploieşti a înscris câte două goluri.
Reprezentativa României a revenit în ţară de duminică seara, aflându-se acum la Râmnicu Vâlcea, unde joi, 8 octombrie, de la ora 19.00, are programat primul meci din preliminariile Campionatului European de anul viitor, în compania formaţiei Lituaniei. Duminică, de la ora 15.00, va juca în deplasare, la Minsk, împotriva formaţiei din Belarus.
Următoarea fază a preliminariilor va avea loc în luna martie 2016, când echipa tricoloră se va confrunta cu Norvegia, mai întâi pe teren propriu, după aceea în deplasare, iar în luna iunie 2016 va avea loc returul meciurilor din această săptămână.
Primele două clasate din cele şapte grupe preliminare şi echipa clasată pe locul al treilea cu cel mai bun punctaj vor obţine calificarea la turneul final al Campionatului European, programat între 4 şi 18 decembrie 2016, în Suedia.