Bogdan Chitic

Doi dintre jucătorii de profil ofensiv din lotul Petrolului, Gevaro Nepomuceno şi Nicolae Milinceanu, nu s-au pregătit sub comanda lui Sebi Tudor în ultimele zile. Motivul îl reprezintă convocarea la echipele naţionale ale Curacao (foto) şi Republicii Moldova, care, în ultimele zile, au fost implicate în preliminariile Campionatului Mondial din 2018 şi, respectiv, ale celui European de anul viitor.
Gevaro Nepomuceno a fost integralist în dubla dintre Curacao şi El Salvador, contând pentru turul 3 al preliminariilor din zona Americii de Nord şi Centrale, pentru Mondialul din Rusia. Naţionala Antilelor Olandeze a pierdut cu acelaşi scor, 0-1, ambele jocuri cu selecţionata din El Salvador, părăsind, astfel, tabloul preliminariilor după numai trei faze.
Nici Milinceanu nu a avut mai mult noroc în meciurile pe care naţionala Republicii Moldova le-a disputat în grupa G a preliminariilor pentru Campionatul European din 2016, împotriva Austriei şi Muntenegrului. Atacantul lupilor a fost integralist atât la Viena, scor 0-1, pe „Ernst-Happel”, cât şi la Chişinău, 0-2, cu Muntenegru, pe Stadionul „Zimbru”. În urma acestor rezultate, naţionala ţării vecine a pierdut orice şansă la locul 3 – care trimite la baraj, ocupat în acest moment de Suedia, cu 12 puncte. În ultimele două etape ale preliminariilor, Moldova, lanterna grupei G, va juca pe teren propriu cu Rusia (locul 2, 14 puncte) şi în deplasare cu Suedia.