Petrolul revine la meciurile oficiale cu o deplasare la Timişoara, în Cupa Ligii, după o scurtă pauză competiţională, meciul programat astăzi, de la orele 19,00, fiind unul cu miză – calificarea în sferturile Cupei Ligii, competiţie pe care anul trecut ploieştenii au părăsit-o din primul tur.
Din lotul prahovenilor nu va mai face parte Petrişor Voinea, la serviciile căruia s-a renunţat, dar a fost transferat fundaşul central bulgar Viktor Genev, care a semnat un contract valabil până la finalul acestui sezon.
În vârstă de 26 de ani, Genev a jucat pentru gruparea scoţiană St. Mirren, după ce a mai trecut pe la echipe din ţara sa natală – Levski Sofia, Slavia Sofia, KS Samara (Rusia), PFK Oleksandria (Ucraina) şi Spartak Semey (Kazakhstan). Acesta va face parte din lot şi are chiar şansa debutului, ţinând cont de problemele de efectiv din lotul ploieştean.

Cu multe indisponibilităţi

Petrolul are mari probleme de efectiv pentru acest meci, de la Timişoara, doi dintre jucătorii “de lot” – atacantul Nicolae Milinceanu şi mijlocaşul de bandă – Gevaro Nepomuceno – fiind încă angrenaţi în acţiuni ale echipelor naţionale ale Moldovei, respectiv Curacao. Milinceanu – rezervă la Petrolul – a jucat chiar 87 de minute pentru echipa de peste Prut, în meciul pierdut în Austria, scor 1-0, iar Nepomuceno a avut meci, aseară, în El Salvador, urmând să ajungă în România prea târziu pentru a fi folosit chiar şi la meciul de sâmbătă, din campionat, cu ASA Târgu Mureş.
Lista problemelor pe care Eusebiu Tudor le are este însă mult mai mare, alţi patru jucători importanţi – Ropotan, Farina, Tudose şi Varga – acuzând probleme medicale, unii chiar destul de dificil de rezolvat.
Chiar şi aşa, galben-albaştrii au nevoie de un succes, care ar fi abia al doilea al sezonului, pentru a “schimba atmosfera” şi pentru banii din această competiţie (accederea în fazele superioare poate aduce chiar sume importante).
De amintit şi că în staff-ul echipei ploieştene se află şi … fostul preparator fizic al adversarei, ACS Poli Timişoara, spaniolul Jorge Alvarez, care poate oferi date importante despre bănăţeni, ţinând cont că a activat acolo până acum două săptămâni!
Galben-albaştrii au pornit ieri spre Timişoara, jucătorii făcând deplasarea cu avionul, în timp ce autocarul a mers şi i-a aşteptat la aeroportul de pe Bega. Asta pentru că, mâine, după un antrenament de refacere efectuat la Timişoara, găzarii vor pleca spre Târgu Mureş, pentru a pregăti meciul de sâmbătă şi de abia apoi se vor întoarce la Ploieşti.
“Abordăm aceste două meciuri cu cel mai bun unsprezece posibil, cu cei mai în formă jucători. Nu se pune problema să ne menajăm în Cupa Ligii, vor evolua cei mai buni, care sunt apţi fizic, iar aici avem destule probleme, absenţe, accidentări de tot felul, jucători incomplet refăcuţi. Va face deplasarea toată lumea, pentru că sunt două meciuri legate” – a declarat antrenorul Eusebiu Tudor înaintea plecării spre Timişoara.