Petre Apostol

După debutul excelent de sezon, în care a obţinut victoria într-o cursă de slalom uriaş, reuşind cel mai bun punctaj la respectiva probă – 15.03, schioara clubului Caraimanul Buşteni şi a lotului olimpic, Ania Caill, şi-a mai trecut în palmares încă două rezultate bune pe pârtiile din America de Sud.
Prezentă în Chile, sportiva de 19 ani a participat, în prima zi a lunii septembrie, la două curse de coborâre din cadrul Cupei Sud-Americane la schi alpin, disputate pe pârtia din La Parva, la amândouă reuşind să urce pe podium. La primul concurs, Ania Caill a stabilit al doilea timp (1.24,20 min.), fiind la doar 66 de sutimi de secundă de prima clasată, slovena Ilka Stuhec, sportivă situată pe locul 22 în lume la coborâre şi având cu cinci ani mai mult decât ea.
La cea de-a doua cursă, schioara tricoloră a ocupat locul al treilea, cu timpul de 1.26,73 minute, sosind în urma sportivelor Ilka Stuhek (1.24,10 min.) şi Cara Brown (1.26,57 min.), campioana Marii Britanii.
De menţionat că, în prima cursă, cu 62.91 puncte, Ania Caill s-a apropiat de cel mai bun punctaj stabilit în sezonul trecut (62.27), iar asta chiar de la primul său concurs. În plus, a reuşit să depăşească sportive care o întreceau în anii anteriori, cum sunt Macarena Simari Birkner (Argentina, situată pe locul al patrulea la ambele curse) şi Noelle Barahona (Chile, clasată pe locurile 5 şi 6).
Astfel, se demonstrează că se află pe drumul cel bun cu pregătirea, progresul arătat încă din primele curse ale sezonului oferind încredere în privinţa viitoarelor participări, motiv pentru care Ania este îndreptăţită să se gândească la etapele de Cupa Mondială. Însă, pentru obiectivul său de a concura la cel mai înalt nivel, aceasta are nevoie şi de susţinere financiară pe care forul naţional, deocamdată, nu o poate acoperi.

Andra Caill, din nou la karting

Sora mai mică a Aniei, Andra Caill (în foto, alături de mama sa, Dana Caill), de asemenea schioară legitimată la CS Caraimanul Buşteni şi componentă a lotului olimpic al României, s-a întors şi ea, de curând, din America de Sud, unde a început sezonul competiţional. În vârstă de 18 ani, aceasta a avut evoluţii foarte bune în cursele la care a participat, dovadă că şi-a revenit după accidentarea suferită chiar în finalul sezonului trecut, care a făcut-o să piardă concursuri importante pentru punctajul său din clasamentele internaţionale.
Întoarsă din America de Sud, Andra Caill este de două zile în România, la Târgu Secuiesc, pregătindu-se pentru o nouă cursă de karting. Tânăra sportivă a mai participat la două curse de karting în acest an, disputate tot pe pista de la Târgu Secuiesc, în mai, la Cupa FRK, şi în iulie, la etapa a treia din Campionatul Naţional. De menţionat că aceasta este singura fată din competiţie la cea mai mare categorie din concurs – KZ2.
Andra Caill va participa la etapa a IV-a din Campionatul Naţional de Karting, care este programată la finalul acestei săptămâni, în cursa trecută fiind nevoită să abandoneze după ce monopostul său a fost afectat în urma unui accident care s-a petrecut în faţa sa.