La debutul său în Liga I, Eusebiu Tudor a avut parte de un meci pe care nu ai cum să-l uiţi, pierzând după ce echipa sa a ratat două lovituri de la punctul cu var! Prima dintre ele, executată de Dacian Varga, a fost parată de Silviu Lung jr. – imbatabil la câteva zile după „coşmarul de la Alkmaar”, a doua, executată pe lângă poartă de Laurenţiu Marinescu! Povestea celui de-al doilea penalti a fost una ciudată, în sensul că Eusebiu Tudor nu a vrut să-l desemneze pe Marinescu drept executantul loviturii de pedeapsă, ci pe Lemnaru. Numai că acesta din urmă a „bătut în retragere”, spunând că „se simte obosit” şi astfel s-a ajuns la căpitanul Marinescu, acesta nereuşind să treacă peste „presiunea” unor asemenea momente decisive. Pentru cine îşi aduce aminte, Marinescu ratase câteva lovituri decisive chiar şi în precedentul mandat al lui Eusebiu Tudor, în divizia B, randamentul acestuia la loviturile de la punctul cu var fiind modest.
Meciul pierdut de Petrolul (scor 1-0 pentru Astra) a fost însă unul care a mulţumit toate … statisticile ofensive, partida fiind una cum rar se vede în Liga I. Astfel, cele două echipe au expediat nu mai puţin de 20 de şuturi pe poarta adversă (12 trase de către galben-albaştri şi 8 de astrişti), iar în prima reprize s-a consemnat un adevărat record de cornere – 13 la număr (8 – Petrolul, 5 – Astra, la una dintre lovituri, Dandea reuşind singurul gol al partidei)!
Atenţie, toate aceste reuşite ofensive au venit pe un teren care nu a fost deloc „prietenul” jucătorilor, arena „Ilie Oană” arătând jalnic din punct de vedere al calităţii gazonului, în unele zone ale terenulşui jucându-se pe… pământ, nu pe iarbă!
După meciul găzduit de cel mai prost gazon din Liga I, antrenorul Astrei a avut numai cuvinte de laudă la adresa adversarului său! „Ştiam că vom întâlni o echipă Petrolul cu o altă exprimare, profitând şi de oboseala care se acumulase în lotul nostru şi de oboseala psihică cauzată de ratarea calificării la Alkmaar. Îl cunosc bine pe Eusebiu Tudor, chiar este unul dintre antrenorii pe care îi apreciez şi, când eu antrenam în Emirate şi el în Arabia Saudită, am stat de vorbă de multe ori despre fotbalul de acolo. Dacă va repeta prestaţia din meciul cu noi, Petrolul va încurca multe echipe din Liga I şi va face puncte” – a spus Şumudică după meciul care a confirmat poziţia de lider a echipei sale.
După primul meci ca „principal” în Liga I, Eusebiu Tudor a declarat: „A fost un meci plăcut pentru spectatori, dar pentru noi nu a fost aşa…Nu am reuşit să luăm puncte, nu am avut nicio şansă. Din păcate, am ratat prea mult, două penalty-uri… E greu să câştigi aşa cu Astra. Sperăm că în perioada următoare vom rezolva din problemele pe care le avem”.

Liber doar o zi

Jucătorii Petrolului nu vor avea mini-vacanţă pe perioada întreruperii campionatului, în timp ce alte cluburi au acordat câte 3 zile libere jucătorilor, Eusebiu Tudor luând decizia de a-i chema de astăzi la antrenamente pe elevii săi, care, oricum, au avut zile libere săptămâna trecută (de sâmbătă seară, după meciul cu Dinamo, până marţi după-amiază). Joi, dacă se va găsi un adversar disponibil, se încearcă perfectarea unui joc amical.