Petre Apostol

După ce sora sa mai mică, Andra Caill, a demonstrat că şi-a revenit după accidentarea suferită, arătând un progres evident pe pârtiile sud-americane, în startul noului sezon de schi alpin, şi Ania Caill a dovedit că programul de pregătire din vară a fost excelent. Ambele sportive sunt legitimate la CS Caraimanul Buşteni şi incluse în lotul naţional.
În vârstă de 19 ani, Ania Caill este una dintre speranţele României în schiul alpin, obţinând cele mai bune performanţe în sezoanele precedente. Tânăra schioare născută în Franţa, dar care reprezintă culorile ţării noastre din 2012, nu s-a dezis de la performanţe nici acum, chiar de la debutul său în noul sezon impresionând prin evoluţia de la slalom uriaş.
Prezentă de săptămâna trecută în America de Sud, Ania Caill a participat miercuri în cadrul unui concurs disputat în Chile, la Valle Nevado, din categoria Campionate Naţionale. Încă din prima manşă a arătat că se poate lupta pentru victorie, situându-se pe locul secund, cu timpul de 55,58 secunde, la 27 de sutimi de slovaca Barbara Kantorova, care câştigase deja trei curse de slalom uriaş până acum.
În manşa secundă, Ania Caill a avut o evoluţie excelentă, stabilind cel mai bun timp (59,17 secunde), cu 25 de sutimi avans faţă de a doua clasată, franceza Manona Campillo (care a sosit pe locul doi şi la general), adjudecându-şi victoria în clasamentul general, devansând sportive situate mult mai bine în ierarhia internaţională şi care o întreceau, în februarie, la Campionatele Mondiale.
Şi mai important este că, prin acest succes, schioara clubului din Buşteni va ajunge la 15 puncte în clasamentul internaţional la slalom uriaş (de la 31 de puncte, astfel va coborî punctajul cu mai bine de jumătate), ceea ce reprezintă cea mai bună performanţă din istorie pentru România. Iar acesta este doar începutul de sezon, unul care se anunţă promiţător pentru tânăra care urmăreşte să participe în Cupa Mondială.