Petre Apostol

Una dintre jucătoarele promiţătoare de baschet ale României face parte din cadrul echipei Clubului Sportiv Şcolar Ploieşti, antrenată de tânăra profesoară Loredana Munteanu. În vârstă de 15 ani, Alexia Apostolescu a contribuit în mare parte la performanţele obţinute în ultimii ani de formaţia ploieşteană, care a câştigat titlul naţional în 2013, la minibaschet, după care a devenit vicecampioană, iar anul acesta a obţinut medaliile de bronz la U14. Atât în 2014, cât şi în 2015, Alexia Apostolescu a fost principala marcatoare la turneul final al Campionatului Naţional, disputat chiar la Ploieşti, precum şi cea mai eficientă jucătoare a întrecerii. Iar în această vară, sportiva de 15 ani, care are deja 1.70 m (60 kg), a participat în lotul naţional al României de baschet 3×3, după ce în luna iulie a câştigat două turnee din cadrul Sport Arena Streetball.
La începutul lunii august, Alexia a făcut parte din echipa României care a participat în calificările Campionatului European pentru categoria U18, care s-au desfăşurat în Letonia. În formaţia tricoloră s-a mai regăsit o altă jucătoare de la CSŞ Ploieşti, originară din Bucureşti – Ariya Casale – care a fost inclusă în echipa turneului final de la Naţionalele U14 din acest an. Alături de cele două reprezentante de la trupa ploieşteană, pentru selecţionata României au mai evoluat Amira Al Ash Hab şi Cătălina Crăciunescu, ambele din Bucureşti. Naţionala României a încheiat cu o singură victorie în cele şase partide disputate, ocupând locul al şaselea, dar a obţinut calificarea la turneul final din cadrul Campionatului European, disputat săptămâna trecută, la Minsk, în Belarus.
De data aceasta, lotul tricolor a fost compus din Alexia Apostolescu (Ploieşti), Andreea Creţu, Cătălina Crăciunescu (ambele din Bucureşti) şi Ana Ferariu (Braşov).
Echipa României a făcut parte din Grupa A, debutând cu o victorie, scor 14-13, în disputa cu Estonia, după care, însă, au urmat două înfrângeri, cu Ungaria, scor 8-21, respectiv Belarus, scor 10-16. Astfel, tricolorele au încheiat pe locul al treilea grupa, în urma formaţiilor din Belarus şi Ungaria, ratând calificarea în sferturi, fază la care au avansat doar primele două clasate. Interesant este că Belarus şi Ungaria au ajuns în marea finală a campionatului, formaţia maghiară revanşându-se pentru înfrângerea din faza preliminară, câştigând cu scorul de 16-15, adjudecându-şi titlul european. Medaliile de bronz au revenit echipei din Israel, învingătoare în disputa pentru locul 3 cu Franţa, scor 16-12, reprezentativa României situându-se în final pe locul 12.