Lucian Bute, fostul campion mondial IBF la supermijlocie, a câştigat, fără a avea probleme, meciul disputat ieri dimineaţă cu italianul Andrea Di Luisa (33 de ani, 17-3, 13KO). Lupta găzduită de Centre Bell din Montreal, în faţa a aproximativ 4500 de spectatori, s-a încheiat în repriza a patra, după un croşeu de stânga devastator al românului. Italianul s-a ridicat înainte ca arbitrul să ajungă cu numărătoarea la 8, dar la următoarea ploaie de lovituri antrenorul său a aruncat prosopul.
Bute (35 de ani) are acum un palmares de 32 de victorii (25 KO) şi 2 înfrângeri. Fost campion mondial, care nu a mai urcat în ring de 19 luni, Lucian a obţinut o victorie concludentă, prima prin KO după o pauză de patru ani – de la victoria cu Mendy de la Bucureşti.
Bute a declarat: “sunt foarte fericit că, după o pauză atât de lungă să fac un meci atât de bun. Nu-mi place să vorbesc despre mine, dar sunt un tip sensibil, emotiv. Am lipsit mult, am muncit mult, dar sunt înapoi la treabă. Mulţumesc tuturor celor care m-au susţinut”.
Lucian Bute va avea şansa ca, în următorul meci, să lupte din nou pentru titlul mondial la categoria semimijlocie, el putând să îl întâlneasă pe britanicul James DeGale, actualul deţinător al centurii IBF.