Pe ultima sută de metri, gruparea de Liga A CSO Tricolorul Breaza a reuşit să-şi completeze lotul de jucători cu un fotbalist experimentat, fiind transferat atacantul Aurel Stan. Fostul jucător de Liga a III-a, care în sezonul precedent a evoluat pentru AS Ploieşti şi Sportul Valea Călugărească, a ajuns la echipa brezeană, la dorinţa antrenorului Marius Vişan (în foto 1). „L-am dorit pe Stan, pentru a ne completa compartimentul ofensiv cu un jucător de valoare. Debutăm cu Astra 2 şi ne dorim să începem cu dreptul, chiar dacă întâlnim un adversar de valoare”, ne-a declarat Vişan. De asemenea, fotbalistul originar din Breaza ne-a spus că în viitorul sezon îşi va continua cariera de jucător la gruparea de eşalonul al treilea Olimpia Rm. Sărat. „M-am înţeles pentru un an cu echipa din Buzău, iar în viitoarea stagiune sper să am un parcurs cât mai bun”, a conchis Vişan, care în paralel va pregăti şi echipa de juniori Viitorul 2015 Fortuna Câmpina.

Primii la start

De mâine şi până duminică, la Braşov, se va desfăşura prima parte a ediţiei a VII-a a turneului juvenil „Braşov Cup”, competiţie la care vor lua parte şi două echipe din Ploieşti. La categoria „U-9” (născuţi în/după 1 ianuarie 2007) se va alinia la start CS Petrolul 95, echipa condusă de Daniel Chiriţă fiind repartizată în grupă alături de CSM Codlea, Şoimii Sibiu, CS Colţea White şi FC Voluntari 1. În schimb, la „U-12” (născuţi în/după 1 ianuarie 2004) judeţul nostru va fi reprezentat de CSM, trupa municipalităţii ploieştene urmând să întâlnească în grupă pe CS Colţea Black, Hidro Vâlcea, SCF Cristi Vasc şi Şoimii Buzău. În ambele situaţii, finalele sunt programate dumincă, zi în care va avea loc şi festivitatea de premiere. Trebuie precizat şi faptul că, în afară de cele două categorii de concurs, în prima parte a turneului braşovean vor mai intra în concurs juniorii născuţi în anii 2003, 2005, 2006 şi 2008. Cealaltă fază a competiţiei este programată în perioada 20-23 august.

Un alt „găzar” pentru export

După ce atacantul Iulian Ilie a ales să-şi continue cariera la Borussia Dortmund, un alt tânăr fotbalist „găzar” va pleca în străinătate. Portarul născut în anul 2003, Andrei Stănescu (în foto 2), va evolua în Anglia, la juniorii echipei FC Fulham. La Petrolul, a jucat la grupa antrenată de Marius Manolache, încă din anul 2012, fiind unul dintre jucătorii de bază ai formaţiei. Conform spuselor tehnicianului petrolist, el a mers împreună cu familia în Anglia pentru a da probe de joc la FC Fulham şi a fost singurul copil acceptat.