Nu mai puţin de patru jucători prahoveni noi au ajuns la formaţi din Liga a III-a, CS Afumaţi, una dintre candidatele la promovarea în eşalonul secund, în sezonul viitor!
După fostul prim-divizionar, Claudiu Tudor – legitimat ultima dată la UTA Bătrâna Doamnă (cu care reuşise promovarea în eşalonul secund) şi Bogdan Năstase (fostul echipier al Fortunei, trecut şi pe la Petrolul sau Chimia Brazi), Afumaţi-ul a luat şi doi jucători de la Astra 2 .
Noile prevederi regulamentare, care obligă cluburile de Liga a III-a să joace cu fotbalişti de 19 ani în teren pe întreg parcursul unei partide (jucători născuţi în anul 1996 şi mai mici) i-a făcut pe cei de la Afumaţi să solicite sportivi de la Astra 2, care au, deja, un an de evoluţie în Liga a III-a, campionatul trecut. Astfel, mijlocaşul dreapta Ionuţ Chişi şi Valentin Gheorghe (mijlocaş central) au făcut joncţiunea cu lotul echipei antrenate de Vasile Neagu, având şanse mari să evolueze, sub formă de împrumut, pentru un an, la Afumaţi. Şi apărătorul de bandă Cătălin Roman – internaţional de tineret, s-a aflat în pregătire cu gruparea ilfoveană, dar, deocamdată, transferul său nu s-a concretizat.
Teoretic, cei doi ar putea fi adversari ai foştilor colegi, de la Astra 2, Afumaţiul şi „satelitul din 9 Mai” fiind repartizate în aceeaşi serie a III-a, practic, acest lucru are şanse mici să se întâmple, Astra 2 înscriindu-se în Liga A Prahova.

Cantonament la Buşteni

Săptămâna trecută, ilfovenii au bifat şi perioada de pregătire centralizată, tot judeţul nostru fiind ales pentru cantonamentul de vară. CS Afumaţi şi-a stabilit „baza” la Hotelul „Alexandros” din Buşteni şi s-a antrenat pe terenul formaţiei Caraimanul, din Superliga B Prahova, disputând la final de stagiu şi un joc amical cu Petrolistul Boldeşti, scor 0-0.