Revelion imparatesc pentru Hagi, Popescu si Petrescu
Daca Sarbatoarea Craciunului i-a prins la o vila din statiunea austriaca de la poalele Muntilor Alpi, Kitzbühel, pentru Revelion, trei reprezentanti de marca ai „Generatiei de Aur” a fotbalului romanesc – Gica Hagi, Gica Popescu si Dan Petrescu – au ales sa petreaca in stil mare. Astfel, ei s-au distrat, alaturi de peste 600 de VIP-uri din toata lumea, intr-un hotel rustic, de cinci stele, bucataria restaurantului acestuia satisfacand cele mai rafinate gusturi in ale gastronomiei. Hagi, Popescu si Petrescu au desfacut sampania de la ora locala 23.00, adica in momentul in care tara lor trecea, deja, in 2006. Interesant este si ca, printre mesenii localului de lux din Austria, s-a aflat si neamtul Felix Magath – antrenorul principal al celebrei formatii germane Bayern München. Ca si cei trei fosti mari internationali romani, care au venit in Austria insotiti si de copii – Kira si Ianis, Maria si Nicolas si, respectiv, Rebecca si Chelsea -, Magath i-a avut alaturi pe baietelul si fetita sa. Amabil, tehnicianul fostei campioane a Europei le-a urat romanilor un An Nou fericit !
Sfarsit de 2005 neplacut pentru Owen
Michael Owen, atacantul formatiei Newcastle United, a suferit, chiar in ultima zi a anului trecut, o accidentare grava, la piciorul drept. Mai exact, si-a fracturat unul dintre degete, in urma unui contact violent cu portarul echipei Tottenham Hotspur, Paul Robinson, in meciul pe care „cotofenele” l-au pierdut, scor: 0-2, pe terenul londonezilor. Partida a contat pentru cea de-a XX-a etapa din Premier League. Managerul lui United, Graeme Souness, a declarat ca accidentarea internationalului englez „este un adevarat dezastru, atat pentru el, cat si pentru noi”. Medicii au estimat ca Owen ar putea reveni pe gazon de-abia la inceputul lunii aprilie.
Zico, din nou la Flamengo
Thiago Coimbra (22 de ani), fiul celebrului fost mare international cariocas Zico, calca pe urmele tatalui sau, reusind sa ajunga in curtea uneia dintre cele mai populare formatii braziliene – Flamengo Rio de Janeiro. La aceasta echipa, celebrul sau parinte a reusit sa cunoasca gloria fotbalistica, transferandu-se ulterior in Europa. Interesant este ca odrasla brazilianului evolueaza tot pe postul de mijlocas. Gurile rele sustin, insa, ca achizitionarea lui Zico jr. nu reprezinta decat o lovitura de imagine data de Flamengo, intrucat tanarul fotbalist Thiago Coimbra a plecat pe usa din dos de la prim-divizionara Coritiba, unde evolua sporadic.
Jesus Gil y Gil se rasuceste in mormant !
Prima editie a Memorialului „Jesus Gil y Gil”, care a avut loc, la Madrid, in ultimele zile ale lui 2005, a revenit lui Real Madrid, care a depasit, in finala, chiar pe Atletico Madrid ! „Galacticii” s-au impus cu 6-5, dupa executarea loviturilor de departajare. La capatul celor 90 de minute regulamentare de joc, scorul a fost egal, 1-1, golurile fiind reusite de Ibagaza (minutul 74), pentru Atletico, respectiv Soldado (28). Reamintim ca Jesus Gil y Gil (foto) a decedat in luna mai 2004, dupa ce a condus, timp de 16 ani, gruparea de pe „Vicente Calderon”. Cei 40.000 de spectatori au tinut un moment de reculegere si in memoria suporterilor celor doua formatii din capitala Spaniei, decedati in cursul anului trecut.
Fenerbahce pregateste banii pentru Roberto Carlos
Campioana en-titre a Turciei, Fenerbahce Istanbul, a pus ochii pe internationalul brazilian Roberto Carlos. „Otomanii” sunt pregatiti sa-i faca o oferta deosebit de avantajoasa fundasului stanga al lui Real Madrid, desi acesta se mai afla sub contract cu „galacticii” pana in vara lui 2008. Roberto Carlos a mai primit o ofera ispititoare si din partea unui club din Qatar, care i-a promis jucatorului un salariu anual de 6 milioane de euro. Ramane de vazut care va fi decizia acestuia, avand in vedere ca oficialii madrileni considera ca este nevoie de o intinerire a lotului, in toate compartimentele, iar el ar putea sari, astfel, din schema !
Grupaj realizat de Octav PREDA si Dragos TRESTIOREANU