Petre Apostol

În această perioadă, echipa masculină de handbal CSM Ploieşti, promovată în Liga Naţională după doi ani petrecuţi în eşalonul secund, se află într-un cantonament centralizat la Cheile Grădiştei. Formaţia pregătită de antrenorul Dragoş Dobrescu şi directorul tehnic Ion Nicolae a jucat şi două meciuri de verificare, miercuri şi joi, cu HC Dunărea Călăraşi, respectiv vicecampioana CSM Bucureşti.
În prima partidă, handbaliştii grupării ploieştene – printre care s-au aflat şi cei doi stranieri, Milan Rasic şi Ivan Telepnev, care au lipsit o săptămână şi jumătate pentru a rezolva situaţia cu viza de şedere în România – au arătat că sunt într-o formă bună. În prima parte a jocului, în care tehnicienii ploieşteni au folosit formula cea mai bună, CSM Ploieşti conducea cu 13-11, graţie intervenţiilor portarului Răzvan Szopka, sosit de la Turda în această vară.
În partea secundă, însă, antrenorii prahoveni au testat alte formule de joc, scopul în prezent fiind acela de a lega relaţiile dintre handbalişti şi mai puţin rezultatul final, care se pare că nu au dat acelaşi randament, trupa condusă de selecţionerul tricolorilor, Aihan Omer, având câştig de cauză, cu scorul de 29-23.
Joi seară, CSM Ploieşti a mai disputat un meci amical, de data aceasta în compania formaţiei vicecampioane, CSM Bucureşti, care a jucat fără handbliştii aflaţi la Mondialele de juniori U21, printre care se regăsesc şi ploieştenii Ionuţ Iancu şi Nicuşor Ungureanu. Totuşi, echipa din Capitală s-a impus, conducând în majoritatea timpului. Chiar dacă ploieştenii s-au menţinut mereu aproape, la două-trei goluri în urma bucureştenilor, scorul final a fost de 28-22 (16-13) pentru vicecampioni.
Astfel, echipa ploieşteană a bifat a treia înfrângere la rând în meciurile amicale, câştigând doar prima partidă disputată, la Blejoi, cu o altă nou-promovată, CSU Danubius Galaţi.
De menţionat că gruparea prahoveană încă nu şi-a completat lotul de jucători, realizând un nou transfer, la Ploieşti venind portarul Cristian Cătălin Antonaru. În vârstă de 30 de ani (născut pe 3 februarie 1985, la Călăraşi), măsurând 193 cm şi cântărind 100 de kilograme, acesta a jucat la Energia Pandurii Târgu Jiu, unde a fost coleg cu un alt jucător recent transferat de ploieşteni, anume Dorin Marian Dragnea.
Antonaru are în palmares Cupa României şi Cupa Challenge cu UCM Reşiţa, iar înainte de a evolua la Târgu Jiu a jucat, timp de două sezoane, la Politehnica Timişoara. De asemenea, anul trecut a fost finalist în Cupa României cu echipa gorjeană. Acesta a devenit, astfel, cel de-al patrulea portar din lotul CSM Ploieşti, alături de nou-venitul Răzvan Szopka şi cei doi ploieşteni Marian Dumitru şi Daniel Rotaru, care au contribuit decisiv la promovarea formaţiei.
Acesta a debutat deja la echipa ploieşteană, în meciul cu CSM Bucureşti. CSM Ploieşti va mai disputa, astăzi, un nou meci de verificare, de la ora 18.00, în compania formaţiei HC Vaslui.