Petre Apostol

Echipa feminină de handbal CSM Ploieşti a devenit foarte activă pe piaţa transferurilor în ultima perioadă. După ce le-a adus pe vicecampioanele mondiale Ramona Farcău, Mihaela Tivadar, Marina Dmitrovic, precum şi pe Nicoleta Tudor şi Dragica Tatalovic, formaţia prahoveană – care are şi un nou antrenor de talie mondială, croatul Neven Hrupec – a mai încheiat încă două transferuri importante.
Astfel, gruparea ploieşteană s-a înţeles cu o jucătoare internaţională din Muntenegru, Ivana Bozovic, care joacă pe postul de inter stânga. Născută în data de 28 ianuarie 1991, având 1,78 m şi 70 kg, aceasta vine din campionatul Croaţiei, evoluând în ultimele trei sezoane la Lokomotiva Zagreb, cu care a jucat în Liga Campionilor în ultimii doi ani. De-a lungul carierei, a mai evoluat în ţara natală pentru WHC Petrol Bonus Podgorica (2007-2008), Buducnost (2008-2010 şi 2011-2012) şi WHC Biseri (2010-2011).
Cea de-a doua jucătoare transferată de CSM Ploieşti este o sportivă autohtonă care evoluează pe postul de coordonator de joc, fiind considerată una dintre sportivele de perspectivă ale ţării: Maria Gavrilă. Născută în data de 16 iunie 1994, având 1,71 m şi 65 kg, aceasta este fata antrenorului Maximilan Gavrilă, cel care conduce clubul ACS Şcoala 181 SSP Bucureşti, grupare cu care a devenit de patru ori campioană naţională la junioare (în 2010-2011 şi 2011-2012 la junioare II şi în 2012-2013 şi 2013-2014 la junioare I), de fiecare dată fiind declarată şi cel mai bun centru al campionatului. Componentă a echipelor naţionale de junioare ale României, Maria Gavrilă a debutat, deja, în Liga Naţională, evoluând în urmă cu două sezoane pentru SCM Craiova (3 meciuri, 10 goluri), iar în returul ultimei ediţii de campionat – pentru CSM Unirea Slobozia. De menţionat că, de curând, aceasta a fost colegă cu Elena Şerban şi Cătălina Preda în echipa naţională universitară a României, care a participat la Universiada de vară de la Gwangju, clasându-se pe locul al şaselea.
Cele două jucătoare se află deja în lotul formaţiei ploieştene pentru „dubla” cu HCM Roman, care va avea loc în deplasare, formaţia din judeţul Neamţ fiind clasată pe locul al patrulea în sezonul trecut şi la care au ajuns două dintre handbalistele grupării prahovene din sezonul trecut, Andreea Dincu şi Marinela Gherman.
După meciurile de la Roman, CSM Ploieşti se va afla într-un minicantonament la Râmnicu Vâlcea, unde va susţine încă două partide de verificare, în zilele de 6 şi 8 august, în compania campioanei CSM Bucureşti.