Cristi Damian

Clădirea în care s-au afirmat foarte mulți campioni prahoveni de box la nivel național și internaționali, precum Titi Tudor, Ion Moroiță, Leontin Sandu, Leonard Doroftei sau Adrian Diaconu, este din nou în centrul atenției. Sala construită în anii ’80,
la inițiativa tehnicianului lotului național de atunci – Emil Popa, a ajuns mărul discordiei dintre proprietari și chiriași, deși cei care o conduc acum nu au legături cu lumea boxului. Pentru a-și continua activitatea în Sala ”Upetrom”, reprezentanții CSM Ploiești sunt obligați să achite, lunar, o chirie în valoare de 1000 de euro, plus plata utilităților. ”Suma este enormă, iar noi mai avem contract de chirie până pe 1 octombrie. Am discutat cu cei de la primărie și sunt dispuși să o cumpere, dar nu înainte ca proprietărul sălii să trimită o ofertă de cumpărare. Vreau ca sala să rămână a ploieștenilor, a celor care iubesc boxul în general”, ne-a spus, supărat, antrenorul lotului național de juniori, ploieșteanul Titi Tudor, cel care speră să se găsească o soluție în cel mai scurt timp.

Pregătiri pentru mondiale

Dublul vicecampion mondial de cadeți și juniori, pugilistul Alberto Biro, sportiv legitimat la CSM Ploiești, și-a intensificat pregătirea pentru participarea la Campionatul Mondial de la Sankt Petersbug, turneu care se va desfășura în perioada 2-14 septembrie. Săptămâna aceasta, boxerul antrenat la club de Titi Tudor și Adrian Pîrlogea se va afla la Ogna Șugatag, pentru a lua parte la o gală amicală împotriva reprezentanților din Republica Moldova.
În altă ordine de idei, pe 1 august, mai mulți boxeri ai clubului municipalității se vor deplasa la Onești, la o competiție de verificare organizată în orașul moldovean.