Petre Apostol

Astăzi, în Brazilia, va începe o nouă ediţie a Campionatului Mondial de Handbal pentru categoria de vârstă U21, la băieţi. După o pauză de zece ani, reprezentativa României a reuşit, în ianuarie, să se califice la un turneu final la această grupă de vârstă, devansând Croaţia în grupa preliminară.
În formaţia antrenată de Ovidiu Mihăilă se regăsesc şi doi jucători ploieşteni, formaţi la CSŞ „1 Mai” Ploieşti, anume portarul Ionuţ Iancu şi interul dreapta Nicuşor Ungureanu. Cei doi tineri handbalişti ploieşteni au avut un an de excepţie, pe lângă contribuţia la calificarea reprezentativei tricolore la Mondialul din Brazilia evoluând şi în finala Ligii Naţionale, câştigând medaliile de argint cu echipa CSM Bucureşti.
La turneul final al Campionatului Mondial U21, echipa tricoloră face parte din grupa B, urmând să debuteze în compania selecţionatei din Portugalia, meci programat la ora 00.30 (ora României). În cadrul grupei mai sunt programate partidele Spania – Qatar şi Serbia – Angola. Gruparea României va juca, apoi, cu echipele Qatar (22 iulie), Serbia (23 iulie), Angola (25 iulie), Spania (26 iulie).
De menţionat că înainte de startul campionatului, tricolorii au jucat şi un meci amical cu formaţia ţării gazdă, Brazilia, pierdut cu scorul de 20-33, după ce la pauză era egalitate, scor 12-12, ambele echipe, însă, nu au jucat în formula pe care o vor folosi la partidele oficiale.
În celelalte grupe de la campionat vor evoluat următoarele echipe:
Grupa A – Tunisia, Paraguay, Belarus, Olanda, Suedia, Rusia;
Grupa C – Chile, Algeria, Coreea de Sud, Argentina, Danemarca, Franţa;
Grupa D – Norvegia, Japonia, Uruguay, Egipt, Germania, Brazilia.
Primele patru clasate din fiecare grupă vor avansa în faza optimilor de finală, grupa B, în care se află România, urmând să fie împerecheată cu grupa A.
Lotul complet al României este următorul:
• Portari – Ionuţ Iancu (CSM Bucureşti), Alexandru Bucătaru (Energia Tg. Jiu), Daniel Bobeică (Ştiinţa Bacău);
• Extreme stânga: – Nicuşor Negru (CSM Bucureşti), Vlad Sâncelean (CSM Bucureşti);
• Interi stânga – Robert Militaru (CSM Bucureşti), Dan Racoţea (Wisla Plock), Gabriel Burlacu (CSU Suceava);
• Centri – Ramon Şomlea (CSM Bucureşti), Petru Stroe (RomCri Braşov);
• Interi dreapta – Nicuşor Ungureanu (CSM Bucureşti), Bogdan Mănescu (Energia Tg. Jiu);
• Extreme dreapta – Roland Thalmaier (Potaissa Turda), Ionuţ Nistor (Energia Tg. Jiu);
• Pivoţi – Andras Szasz (HC Odorhei), Adrian Rotaru (CSM Bucureşti), Andrei Voinea (CSM Focşani).