Petre Apostol

Astăzi, la Bucureşti, va începe cel mai important turneu de tenis feminin din România – Bucharest Open, întrecere internaţională trecută în calendarul WTA, dotată cu premii în valoare de 226.750 dolari.
Pe tabloul principal a fost acceptată şi jucătoarea prahoveană Ana Bogdan, aflată pe locul 181 în clasamentul mondial înaintea acestei săptămâni, care a primit wild card. Sportiva originară din Sinaia participă la turneul de la Bucureşti după ce a ratat calificarea pe tabloul principal de la Wimbledon, pierzând în primul tur al fazei preliminare.
În vârstă de 22 de ani, Ana Bogdan va avea un meci extrem de dificil în primul tur al competiţiei din Capitală, urmând să o întâlnească pe Monica Niculescu, a treia favorită a turneului, clasată pe locul 48 în ierarhia WTA înaintea întrecerii. În plus, Niculescu, a treia jucătoare română din clasamentul mondial, a dovedit că se află într-o formă bună de joc, ajungând până în optimile de finală la Wimbledon, pierzând cu greu în disputa cu Timea Bacsinsky. A fost, de altfel, cea mai bună performanţă a vreunei sportive din România la această ediţie a celui de-al treilea turneu de Mare Şlem al anului.
Însă, trebuie remarcat faptul că turneul din România se desfăşoară pe zgură, după o perioadă de o lună în care tenisul mondial de top a fost reprezentat de întreceri pe iarbă.
Ana Bogdan s-a mai întâlnit o singură dată cu Monica Niculescu în circuitul WTA, în urmă cu cinci ani, tot la un turneu disputat la Bucureşti, pe zgură, meci pierdut cu un dublu 5-7. Învingătoarea din meciul dintre cele două jucătoare române se va întâlni în turul secund cu sportiva care se va impune în duelul dintre Kristina Kucova (Slovacia) şi Teliana Pereira (Brazilia).
Principala favorită de la turneul bucureştean – câştigat anul trecut de Simona Halep – este italianca Sara Errani, clasată pe locul 17 în clasamentul WTA.