Bogdan Chitic, foto: Cătălin Soare

Dublu campion cu CSU Asesoft Ploieşti (2014, 2015) şi câştigător al Supercupei României (2014), americanul Jonte Flowers va îmbrăca, în sezonul viitor, tricoul uneia dintre cele mai iubite echipe din baschetul italian. Extrema de peste Ocean a semnat un contract valabil pe un an cu Fortitudo Bologna, urmaşa lui Skipper Bologna, fostă vicecampioană a Euroligii în sezonul 2003-2004.
În tentativa de a juca în Serie A, primul eşalon din Peninsulă, Jonte Flowers va trece mai întâi la „munca de jos”, asta după ce formaţia din Bologna, care s-a confruntat cu reale probleme financiare în ultimii ani, a reuşit, în vară, promovarea în Serie A2, divizia secundă italiană.
În „Cizmă”, Jonte Flowers va evolua în „PalaDozza”, o arenă de 5.700 de locuri, încărcată de istorie, ce găzduieşte meciurile de pe teren propriu ale lui Fortitudo. Dublă campioană a Italiei, ultima dată în 2005, gruparea bologneză este recunoscută la nivel european pentru ataşamentul fanilor săi, Fortitudo beneficiind de suportul celei mai vechi şi mai numeroase comunităţi de suporteri din Italia, „Fossa dei Leoni”, care a luat naştere în 1970.