Petre Apostol

Astăzi, în Sala Sporturilor „Olimpia” din Ploieşti va începe o nouă ediţie a Campionatelor Naţionale de Gimnastică Ritmică pentru copii şi junioare IV, organizate de forul naţional, în colaborare cu Clubul Sportiv Municipal Ploieşti. Este pentru a treia oară în ultimii şase ani când oraşul Ploieşti găzduieşte competiţia respectivă.
Secţia grupării CSM Ploieşti şi-a câştigat un loc de seamă în gimnastica ritmică românească, elevele antrenoarelor Liliana Băescu (antrenor coordonator) şi Simona Puiu remarcându-se, de-a lungul anilor, la cele mai importante competiţii naţionale. De altfel, gruparea ploieşteană are în componenţă pe una dintre cele mai valoroase zece gimnaste ale ţării, conform ierarhiei stabilite de forul român de specialitate, anume Denisa Stoian (prejunioară).
La competiţia organizată la Ploieşti, CSM Ploieşti va avea în concurs şapte sportive, toate la categoria a IV-a (8-10 ani), precum şi încă două gimnaste care vor participa în afara concursului. Cele şapte gimnaste sunt Erika Măcinic, Alessia Tănase, Gabriela Constantin, Valentina Nuţă, Alexandra Drăghici, Anisia Drăgan şi Sabina Enache, cea din urmă fiind medaliată cu bronz la Cupa României de anul trecut şi ocupanta locului al patrulea la Campionatele Naţionale, la categoria „Mica Gimnastă” (6-7 ani).
Astăzi, Erika Măcinic şi Alessia Tănase vor intra în concurs în prima grupă a calificărilor, Gabriela Constantin, Valentina Nuţă şi Alexandra Dăghici fac parte din grupa B, în vreme ce Sabina Enache şi Anisia Drăgan au fost repartizate în grupa C.
De asemenea, vor mai participa, dar în afara concursului, Julia Oprea, care va lua parte la întrecerea gimnastelor de categoria a IV-a, şi Antonia Nuţă, care va deschide competiţia de la „Mica Gimnastă”.
Ar mai fi de menţionat că, la categoria „Mica Gimnastă”, la care, anul trecut, CSM Ploieşti a câştigat medaliile de bronz, iar acum nu va participa (sportivele avansând la categoria a IV-a), s-au înscris 12 ansambluri din Bucureşti, Arad, Braşov, Reşiţa, Timişoara, Baia Mare, Târgu Mureş, Constanţa, Oradea.