Petre Apostol

La Zabljac, în Muntenegru, în perioada 26-28 iunie, s-au desfăşurat Campionatele Balcanice de Judo pentru juniori 4 (U15). La competiţie au participat aproape 300 de sportivi din opt ţări: Bulgaria, Bosnia şi Herţegovina, Grecia, Macedonia, Muntenegru, Serbia, Turcia şi România.
Delegaţia României a fost prezentă cu 38 de sportivi, printre cei convocaţi regăsindu-se şi cinci reprezentanţi de la gruparea CSM CFR CSŞ Ploieşti, pregătiţi de Gheorghe Savu (antrenor coordonator), Mihai Trandafirescu şi Mircea Cîrcioiu.
Dintre reprezentanţii ploieşteni doi au reuşit să urce pe podiumul de premiere, aducând o medalie de aur şi una de bronz în palmaresul delegaţiei României.
Titlul balcanic a fost obţinut de către Paul Onofrei, care s-a încununat campion la categoria 46 kg. În schimb, medalia de bronz a fost câştigată de Maria Petre, la categoria 63 kg.
De menţionat că antrenorul coordonator al secţiei de judo a grupării ploieştene, Gheorghe Savu, îndeplineşte, de luna trecută, şi funcţia de secretar general al Federaţiei Române de Judo.